oral ve maksillofasiyal dokuların incelendiği ve bu yapılara ait fizyolojik ve patolojik farklılıkların radyografik olarak yorumlandığı ve tedavilerinin planlandığı bölümdür. yıllardır süre gelen "acaba tıptaki gibi radyoloji değerlenir mi?" sorusunun cevabı ise hala bulanıktır.
röntgenci ***** (bkz:röntgenci ismail) olarak anılmak istemeyen diş hekimleri uzmanlık seçiminde bu bölümde kendilerini görmek istemezler.

tercih edilmemesinin bir diğer sebebi sanırsam tedavi değil teşhis aşamasında oldukları için kendilerini işe yaramaz (!) hissetmemektir. aslında doğru teşhis olmadıktan sonra tedavinin bi anlamı da yoktur da

fakülte stajlarında en sevilen, en rahat günlerin geçirildiği zamandır. amma velakin staj sonları yaklaştığı zaman konular hiçbir zaman yetişmez çünkü aslında radyoloji diş hekimliğinin teorik olarak en ağır derslerinden biridir.
gerektiğinden daha az değer gören fakat diş hekimliğinin temelini oluşturan uzmanlık dalıdır. Çünkü iyi bir teşhis olmadan iyi bir tedavi mümkün değildir!
Hocanın "Bunları patoloji olmadan ben de ayıramam ama siz sınavda ayıracaksınız!" diyerek bizi hayattan soğutan derstir...
ayıramıyorsunuz ;)
Devlettte imkanları oldukça iyidir, kontenjanı az olmasa seçmek gayet mantıklıdır. Yorulmazsınız, izniniz çoktur, güncel kalırsınız, körelmeniz zordur, diş hekimliğinin her alanında yetkin sayılırsınız.
for example: Vaktiyle Ankara'nın en iyi diş hekimi ODR ci imiş.
Kvp, ma, densite ve kontrast gibi konulariyla DUS'a calisma surecinde omur torpusune donusen klinik bilimdir.
Staj açısından bakarsak en az yoran en rahat en sevilesi bölümdür
[staj sonu sınavında Kral Faruk la karşı karşıya gelmek dışında]
Uzmanlığı 2021 itibariyle bitirenler için gayet ideal ve güzel bence devlette şu an boşluklar var.akademisyenlik imkanları yeni üniversitelerden dolayı oldukça geniş.

Ancak 4-5 sene sonrası için riskli bir bölüm olarak görüyorum.2020 itibariyle kontenjanını 100 yaptılar.Bu sayı birkaç sene önce 30-40tı maksimum.
Sonuçta radyoloji uzmanlari sadece adsm ve diş hastanelerine atanıyor.Toplamda 160 civarı bir adsm ve diş hastanesi sayısı var.Her yere 3 uzm dt bulunduralım desek 480 oluyor.Ki bir kısmı zaten şu an dolu.

Geriye kalan uzman dtler muhtemelen özelde radyoloji dışı işler de yapmak durumunda kalacak.Bu da biraz can sıkıcı bence.