mümkün olsaydı (yerleştirme döneminde kazandığım burs kadar burs verilseydi) tam tersini yapmak istediğim eylemdir. belki klinikler için özel üniversite dezavantaj olabilir, o konuda fikrim yok fakat özel üniversitelerin preklinik imkanları genelde devlete göre daha iyi olmakta. üniversiteden üniversiteye değişir ama 30 kişilik prekliniğe üç haftada bir girmektense 100-120 kişilik preklinikler daha cazip gelmekte. artan kontenjanlar yüzünden 60 kişi için açılıp 120 kişi alan canım fakülteme de buradan selamlarımı yolluyorum.

ayrıca özel üniversitelerin pandemi döneminde daha efektif bir şekilde eğitim verdiklerini düşünüyorum. devlette genelde öğrencilerin imkanlarının daha kısıtlı olması ve bazı öğrencilerin de bunu bahane olarak göstermesi sebebiyle dersler çok verimli işlenmiyor.
üstteki yazara katılmıyorum. yatay geçiş zaten çok zor bir şey, herkesin götü yemez. özel üniversitelerde daha da bir zor çünkü sınav tarihleri ya da sınav açıklanma tarihleri nedeniyle çoğu zaman diğer üniversitelere başvuru yapamıyorlar.
not: devlet üniversitesi mezunuyum
Yaptığım ve bir gram pişman olmadığımdır. Zaten karakteriniz özele uygun değilse inanılmaz kolay alışıyorsunuz.
Kaldırılması gereken geçiş türüdür.Şişirme notlarla puanlarının yetmediği okullara geçmeye çalışan kişilerin yaptığı eylemdir parayla diploma satın almaya çalışan bu kişilerin utanmadan para da vermeyeyim deme olayıdır.Merkezi geçin amenna ama yatay yatay nereye kadar dediğimdir.
Ganoya göre geçişte biraz zor olduğunu duyduğum ve çoğunlukla bölüme birinci sınıftan başlatılmayla sonuçlanan olay.