başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Klinik açmak için fiziki şartlar nasıl olmalı. Mesela iki hekimlik bir klinik için en az kaç metrekare yer olmalı
Her durumda evin küçük çocuğu gibi korunup kollanan tip. Şeytan tüyü mü yalakalık mı hiç bilemiyorum fakat hatalarını ben yapsam kliniğe sokmazlar dediğim kimse...
(bkz:KuraÜsuluAtama) ile devletin (bkz:hastane);(bkz:adsm);(bkz:ilçesağlıkmüdürlüğü) kurumlarında çalışan dişhekimidir. Maaşlarını sabit ve varsa (bkz:dönersermaye) usulü ile alırlar. Genelde kendilerini güvende hissetmek isteyen garantici hekimlerin tercih ettiği bir çalışma yeridir. Çalışma şartları ilden ile ilçeden ilçeye hastane yönetimindeki yöeneticilerin durumuna göre değişmektedir. ((bkz:Mobbing) var mı yok mu şansınıza bağlıdır) Tıpçı arkadaşlarımız genelde zorunlu olarak mezun olur olmaz devlette çalışması gerekirken biz de böyle bi durum yoktur. Hatta artan üniversite kontenjanları yüzünden atanmak milli piyango kazanmakla eşdeğer olmuştur.
Resmi olarak 2011 yılında kurulmuş olup, eğitim hayatına 2015 yılında başlamıştır. İlk mezunlarını 2020 yılında vermiştir. Bünyesinde 4 profesör, 18 doktor öğretim üyesi bulundurmaktadır. Hocalar ve asistanlarla iyi bir ilişki kurabilirseniz sorun yaşamazsınız. Dersle ilgili olun, teslimleri geciktirmeyin, hocalara saygı çerçevesinde sorularınızı yönelttiğinizde hepsi içtenlikle yardımcı olacaktır. Tıp dersleri için ise köklü bir geçmişi olan trakya tıp hocalarından ders almaktayız.
Henüz fakülte binası yok. Balkan kampüsündeki hastanenin hemen yanında diş hekimliği fakültesi yazan binada preklinkler ve diş kliniklerinin bir kısmı burada yer almakta. Endodonti, restoratif diş tedavisi ve pedodonti ise yine balkan kampüsündeki eczacılık fakültesi binasının alt katında yer alıyor.
Dersleri eski ve yeni tıp binalarında (iki bina aynı yerde), bazen de eczacılık fakültesinde görmekteyiz. Başlarda bu dağınıklık gözünüzü korkutsa da zamanla alışıyorsunuz.
Öğlen yemekleri için hemen tıp binalarının yanında “menza” tabelası bulunan binada yiyebiliyorsunuz. Büyük yemekhaneye gidip zaman kaybetmiyorsunuz.
Trakya üniversitesindeki tek sorun fakülte binası ve hastanesinin tek yerde toplanmıyor oluşu. Yaklaşık 3 yıl içerisinde ise herhangi bir aksilik çıkmazsa bu sorun da ortadan kalkacak gibi görünüyor. Beklemedeyiz :)

Son bir dipnot da verelim: edirne bir öğrenci olarak çok rahat olabileceğiniz bir şehir. Yurt, apart, ev konusunda bir sürü alternatif var. Devlet yurtları da gayet iyi. Zaten kampüse yakın/kampüsün içindeki kyk’lara diş ve tıp öğrencileri kolaylıkla yerleşiyor. Özeller de gayet güvenilir.
Şehrin en işlek yeri ayşekadın, zaten burada ayşekadın yerleşkesi de bulunmakta. Dışarıda vakit geçirmek istediğinizde rahatlıkla tercih edilebilir.
Zaten ödev teslimlerinden, sınavlardan fırsat bulduğunuz vakit kendinizi dışarı atıyorsunuz.
Edirne halkı da gayet sevecendir, kimse kimseye laf etmez karışmaz. Ama yine de esnafa karşı uyanık olun derim, her şehirde olduğu gibi; öğrenciler para kapısı olarak görünüyor.
alt çene hareketlerine bağlı olarak alt ve üst çene dişleri arasındaki sentrik oklüzyonun bozulması ve bazı karşıt çene dişleri arasında değimlerin ortadan kalkmasına denir.
prepare dişe vazelin banyosu yaptırmanıza rağmen dişe daimi kronları kıskandıracak kadar iyi yapışan ve bir daha çıkmayan akrilik. ya da hayata tutunma konusunda ders verici nitelikte bir şey.
yahu finalden o puanı alabilseydim büte kalmazdım niye bütte aynı puanı almam gerekiyor dedirtir.
Endodonti stajında canı sıkılıp ceza kitlemek isteyen asistanın bana sorduğu "Kennedy Sınıflaması"na cevap veremem sonucu uğradığım durumdur.
genel ağırlıklı not ortalaması
bölümümüzde (bkz:dus dershanesi) indirimi kovalamak dışında -ki bu da bir yere kadar çok önemlidir- bir önemi olmayan hesaplama
Protez yapılacak dişi belirli ölçülerde kesip küçülterek ölçü alma işlemine hazırlamak.
adnan yükselin kurduğu ve rektörü olduğu üniversite. diş hekimliği ve tıp öğrencilerine ayrı bir değer veriliyor. dekan (bkz:bilinç bulucu) hem tatlı hem sert bi hocadır. yamuk yapmamanız gereken ilk hoca olarak liste başında birinci sırada
Uzmanlık sınavları, bir bilimsel alanda belirli yeterlilikleri sağlamış meslek çalışanlarının alanlarında derinleşmek ve nitelikli çalışmalar yapmak amacıyla kariyerlerine yol verdikleri ilk basamağı ifade eder. yalnızca akademik düzeyde bir bilgi değil aynı zamanda mesleki beceri ve alakayı da gerektirmektedir. Dolayısıyla akademik kariyerden farklı bir dinamiği bulunan uzmanlık eğitimi, dikkat edilmesi gereken, yerinde ve hayati hamleleri yapmayı zorunlu kılan bir eğitim türüdür.

Diş hekimliğinde uzmanlık yapılabilecek 8 adet anabilim dalı mevcuttur:
- endodonti anabilim dalı
- ağız, diş ve çene cerrahisi anabilim dalı
- ortodonti anabilim dalı
- pedodonti anabilim dalı
- protetik diş tedavisi anabilim dalı
- periodontoloji anabilim dalı
- ağız, diş ve çene radyolojisi anabilim dalı
- restoratif diş tedavisi anabilim dalı
Palatinal bant (damak kuşağı) (palatal strap)
Çift damak bağlantısı (anteropalatinal bant - posteropalatinal bar)
U-plak ( at nalı şeklinde plak)
Tam damak plağı (palatal plak)

Palatal plak : çok kısıtlı olarak kullanılır.iyi bir ana bağlayıcı değildir.rijit değildir.
oklüzal yüzde gelişim oluklarından ayrılan ve tüberküllerin iniş yüzeylerinde yer alan alan, kısa ve çizgisel formda, kesitleri genelde yuvarlak veya 'U' şeklindeki girintilerdir.
Her insanın sağlıklı yaşam ama (bkz:diş hekimi) olanların aynı zamanda mesleki deformasyon yaşamaması için yapması gereken aktivite.
Bence yararsız ve saçma sapan hafta hafta ders yayınlamaları. Hakkımı helal etmiyorum (!)
Hücre içindeki büyük moleküllerin hücre dışına atılmasını sağlayan taşıma şekli