başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Sayıca türeyen hasta tipi, bir gün yanlışlıkla maydonoza dolgu yapacaktım.Allahtan hocam uyardı ‘’kız o maydonoz dokunmaa’’.Vallahi maydonoz orda kalmaktan kararmış.O günden beri sondla iyice bakıyorum bir maydonoz vakası daha istemiyorum
Vallahi böyle bir söylem geçti ama bu konu hakkında derin bilgisi olan arkadaşlar var mı?Kararın resmi gazetede yayımlanması vs.bu süreç ne kadar sürer merak konusu
Halk ağzında beyaz dolgu olarak bilinen, ışık ile polimerize olup tükürük gelmesin diye için satrançtaki şah misali pamuklarla sardığımız diş hekimliğindeki varlığı ile yeni bir dönemin kapısıdır kendisi. tabii bu kapı anadolunun kapıları kadar olmasa da açılalı çok olmuştur ama hala siyah dolgu yapmayın denmesinin önüne geçmemiştir. daha kaç dolgu gerek bize, bu halkın amalgamı unutmasınaaa ?
artan kur farkı sonucu malzemelerin fiyatlarının uçması sonucu üst dönem alt dönem arası bağları canlı tutan alışveriş türü
Uzmanlık sınavları, bir bilimsel alanda belirli yeterlilikleri sağlamış meslek çalışanlarının alanlarında derinleşmek ve nitelikli çalışmalar yapmak amacıyla kariyerlerine yol verdikleri ilk basamağı ifade eder. yalnızca akademik düzeyde bir bilgi değil aynı zamanda mesleki beceri ve alakayı da gerektirmektedir. Dolayısıyla akademik kariyerden farklı bir dinamiği bulunan uzmanlık eğitimi, dikkat edilmesi gereken, yerinde ve hayati hamleleri yapmayı zorunlu kılan bir eğitim türüdür.

Diş hekimliğinde uzmanlık yapılabilecek 8 adet anabilim dalı mevcuttur:
- endodonti anabilim dalı
- ağız, diş ve çene cerrahisi anabilim dalı
- ortodonti anabilim dalı
- pedodonti anabilim dalı
- protetik diş tedavisi anabilim dalı
- periodontoloji anabilim dalı
- ağız, diş ve çene radyolojisi anabilim dalı
- restoratif diş tedavisi anabilim dalı
(bkz:KuraÜsuluAtama) ile devletin (bkz:hastane);(bkz:adsm);(bkz:ilçesağlıkmüdürlüğü) kurumlarında çalışan dişhekimidir. Maaşlarını sabit ve varsa (bkz:dönersermaye) usulü ile alırlar. Genelde kendilerini güvende hissetmek isteyen garantici hekimlerin tercih ettiği bir çalışma yeridir. Çalışma şartları ilden ile ilçeden ilçeye hastane yönetimindeki yöeneticilerin durumuna göre değişmektedir. ((bkz:Mobbing) var mı yok mu şansınıza bağlıdır) Tıpçı arkadaşlarımız genelde zorunlu olarak mezun olur olmaz devlette çalışması gerekirken biz de böyle bi durum yoktur. Hatta artan üniversite kontenjanları yüzünden atanmak milli piyango kazanmakla eşdeğer olmuştur.
o ilk farkındalık, ilk şok etkisi öyle değişik bir his ki hani halk arasında 'soğuk duş etkisi' derler ya öyle garip, ürpertici bir şey. insan durup düşünüyor o an ben şimdiye kadar ne yaptım diye, böyle gezdiğin tozduğun yerler gözünün önünden geçiyor tek tek. neyse artık hayırlısı deyip 1 hafta nazi kampına alıyorsun kendini. o değil bir de bu sene babalar gibi teoriğimiz var, dönemde 16 ders dostlar öyle düşünün. arkadaşlarımla otururken bir farkettim ki 1 hafta kalmış vizelere, zaten 1. sınıftan beri genelde bir durup 'haydaa bak yine bir hafta kalmış.' der, o hafta kütüphaneye yapışıp toparlardım durumu. mecbur yine kolu yastık yapıp bir hafta kütüphaneye devam edicez :')
edit: şu kadarcık çalışasım gelmiyor ama madem entryi yazıverdik size de bu salak günde bu kadar çalışmış ben her türlü çalışırım motivasyonu olsun diye gönderiyi günlük olarak düzenleyeceğim, eyyorlamam bu kadar
1.gün 3.30 :')
Kendi aralarında haksız rekabetin veya hakaretin olmamasıyla daha da güzelleşebileceğine inandığım, gelecekte mensubu olacağımız mesleğin şartlarını iyileştirmek ve öğrencilerin bilincini artırmak için dahil olabileceğiniz en iyi meslek oluşumudur. Özellikle nüfusu yoğun odalarda görülen tekelleşme ve gruplaşmayı saymazsak birlik beraberliğin hissedildiği, aynı meslekleri yürüttüğünüz insanlarla samimi arkadaşlıklar kurabileceğiniz oluşumdur.
Kendi işine bakmak yerine birbirini takip eden hekimcikler yuvası. 'bu endikasyon yanlış' doğrusunu sen yap o zaman sevgili yüce hekim.
' bu hastaya başladıysan devam et ' napayım devam ederken gelmediyse evine gidip getireyim mi hastayı.
' idare şöyle idare böyle ' toplantı olur sayın başhekimişkom haklısınız en haklı sizsiniz
Yani işin özü şu öğrencilikteki fesatlıklar meslekte devam ediyor. Allah düşürmesin.



'
Davye ile birlikte diş çekimi amacıyla kullanılır. Dişin tutucu liflerini koparmaya ve dişi hareketlendirmeye yarar.
küçük ve büyük azı dişlerinin tüberkül tepesinden oklüzal yüzün merkezine doğru uzanan dışbükey formdaki doğrusal çıkıntılardır.
İlk muayenede ve tedavide ayna ile birlikte her zaman kullanılan el aletidir. Düz bir sapı ,çengel veya orak şeklinde sivri bazende yuvarlatılmış ucu vardır. Diş hekiminin olmazsa olmazı.
Bu üniversite hakkında, bölüm bölüm incelemesi (özellikle perio ve cerrahi) konularında bilgisi fikri olanlar
-500 - 0 puan arası "çekilmiş diş"
1 - 700 puan arası "süt dişi"
701 - 2000 arası "büte kalan diş"
2001 - 3500 arası "stajyer diş"
3501 -7000 arası "mezun diş"
7001 - 13000 arası "Daimi Diş"
13001 - 25000 arası "Asistan Diş"
25001 - 50000 arası "Kıdemli Diş"
50001 ve üstü ''uzman diş''

bu başlık altında rütbe isim önerileri yazabilirsiniz.
Sınava girecek tüm meslektaşlarımıza başarılar dilerim. Ertelenip uzunca bir süre belirsizlik içinde çalışmaya devam ettiniz içtenlikle tebrik ediyorum hepinizi. Emeklerinizin karşılığını almanız ümidiyle...