başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
açık öğretimden yapılabilen eylemdir. genelde diş hekimliği okuyanlar sağlık yönetimi, sağlık kurumları işletmeciliği gibi alanlar seçse de çok fazla alternatif bulunmakta. kendim deneyimlemediğim için yanlış yönlendirmemek adına ilgili linki bırakıyorum.

Link
Teorik eğitim yükü oldukça fazla iken pratiklerden deli gibi telafilere bırakılan fakültedir. 3 5 diş yapmalık değil 48 96 diş yapmalık telafiler... Başka fakültelerde akranları 3.7 gibi ortalamalar yapabilirken burada pratiklerin geneli CC olduğundan ortalamanın yüksek olması imkansıza yakındır. Binası güzeldir, kanılasıdır. Ama amfiler bodrum katta kimsesizliğe terk edilmiştir. Klinikler teknolojiktir, hocalar günceldir lakin prekliniklerde mö kalma işler yapılır. Olsun denizi olan medeni bir sehirdesindir sonuçta...
Diş hekimlerine uzun dönem askerlik çıkma ihtimali nedir çevrenizde gidenler varsa bilgi verebilirmisiniz
doktorun hastaya teşhis koyma amaçlı olarak hastaya sorduğu sorular sonucu elde ettiği hastanın öyküsüdür. hastanın mevcut ya da geçmiş hastalıkları hakkında, kendisinden ya da bir yakınından alınan bilgilerdir
Öğrenciyken diş hek de eğitim kursları yüz yüze ya da online almak erken mi yoksa mantıklı mı?
Diş hekimliği okuyanların bir çocuğunda takıntı halini almış olabilir.Aysel teyze olur,Veli amca olur konuşurken ilk dişleri dikkatimizi çeker.Yıllardır gördüğüm annemin bile yanına gidince konuştuğunda dişlerini inceliyorum. Bir de sevgiliniz varsa vay haline! Diş hekimi biriyle sevgili olmak herkesin harcı değil...
özellikle agresif periodontitisle ilişkili, gram negatif, fakültatif, virulans faktörleri şapka çıkartan, ismini söyleyince cool hissettiğiniz tekerlememsi bakteri.
hastasına göre iyi niyetiniz suistimal edilebilir. staj zamanlarında zaten protez hastalarıyla bu batağa bir kere düşersiniz. fakat iş hayatında sabahın erken saatlerinde, gece vakitlerinde veya izin günlerinde rahatsızlıkla sonuçlanabilir. hatta 7 yıl önce mezun olan asistanımızın staj dönemindeki protez hastalarının hala arayıp dişleriyle ilgili şikayetlerini sorduğunu duymuştum.

ben bu batağa sinüsüne hipo kaçırdığım hastamla düştüm. evet çünkü her gün takibini yapmak zorundaydım ve merak da ediyordum. herhangi bir semptomda bana çekinmeden ulaşmasını söyledim, durumunun iyi olduğunu öğrendikten sonra da gönül rahatlığıyla uyudum. sabah uyanır uyanmaz mesajını gördüm ve bana whatsapttan "hava yolundaki vücut sıvısı" nın peçetedeki iz düşümünü attığını görünce kendimi çok garip hissettim :(
burun akıntısının olacağını söylemiştik fakat peçetenin görseliyle uyanmak insanı hayli şaşırtıyor. neyse ki kendisi iyi. ben de semptomsuz olduğu için çok mutluyum.
*sadece kahvaltıdaki iştahsızlığım annemi şaşırtmış olmalı :)
aşırı derecede diş sıkma ve gıcırdatma olan hastalarda kullanılır. tedavinin amacı karşıt dişlerle devamlı temas sağlamaktır. genellikle üst dişler için kullanılır.
bizi doktor olarak görmemekle birlikte olur da mezun olunca çok kazanırsan ancak kendisi ile aynı statüye ancak yeni ulaşmış gibi davranan bir tıpçı topluluğu var. Neden abi?
İmkan yok ki geliyoruz lablarınıza di mi ama?? Biz de isterdik her şey bize ait olsun ama yok annecim biz evlatlık değiliz. 3 4 saatlik sınavın yılları ölçtüğünü iddia ettiği bir üni sınavında benden 3 4 soru fazla çözdün diye hakkın yok beni hor görmeye... (bkz:bazıları hariç söz meclisten dışarı şekil)
Biz diş tabibiyiz, biz diş hekimiyiz. Biz uzmanlığını fakültesine adımı atar atmaz seçmiş doktorların hatta, o kadar. (Saygı istiyoruz!)
Bence yararsız ve saçma sapan hafta hafta ders yayınlamaları. Hakkımı helal etmiyorum (!)
Bu arkadaşlara (bkz:ders) çalışmak dışında hayatta yapılabilecek başka aktiviteler olduğunu da söylemek lazım.(bkz:spor) (bkz:sanat) .Vizyon gelişimi önemlidir.
Her ne kadar 1 2 hafta önce de başlasanız mutlaka bakmadığınız dersler vardır hatta baktıgınız varsa o da uçup gitmiştir. Aldığınız notlar altını çizdiğiniz yerlerin bi önemi yoktur. Vizeye zaten son gün çalışılır

edit: normal zamanda 1 derse 6373931 saat ayırıp vize yaklaşırken herşey sizde de siliniyordur herhalde tek ben olmasam gerek hatta son gün çalışılan 3 4 saatin ve o süreçte öğrenilen bilginin fazlalığı size de ulan keşke normalde böyle aklımda kalsa dedirtiyordur herhalde