başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
muayene sonrası fiyatı duyan hastaların verdiği ilk tepkilerdendir... bunun akraba versiyonlarıda mevcut olup şark kurnazlığıyla tedavi ücretinde indirim beklentisindeki hezeyan hali:) senelerdir bu kulaklar neler duydu neler yaşadı,şimdiden yenı mezun ya da mesleğin ilk yıllarındaki arkadaşlara sabır ve çelik gibi sinirler temenni ediyorum..altta yorumlarda özelde devlette ya da fakültede hastalardan gelen enterasanlıkları yazında sözlük şenlensin :))
Öğrenciyken diş hek de eğitim kursları yüz yüze ya da online almak erken mi yoksa mantıklı mı?
yahu finalden o puanı alabilseydim büte kalmazdım niye bütte aynı puanı almam gerekiyor dedirtir.
Aydın şehir olarak aşırı sıkıcı olsa da bir çok şehire yakın olması bir ve tek avantajıdır.
Adnan Menderes üniversitesi (adü) diş hekimliği fakültesi, diğer fakültelerin olduğu dağ başındaki kampüste olmayıp şehrin merkezinde devlet hastanesin yanındadır. Ama ilk 3 sınıfta tıp fakültesi dersliklerinde teorik dersler görülür (çünkü fakültedeki derslik 60 kişilik, sınıf mevcutları en az 100)
Pratik derslerde de yine preklinikte mevcut öğrenci sayısının yarısı hatta yeni gelen sımıflarda üçte biri kadar yer olduğundan normal ders saatinin en iyi ihtimalle yarısı kadar eğitim görülüyor. ( gruplar halinde derslere geliniyor)
Fakültenin ameliyathanesinin olması, ilçelerden muğla denizli hatta izmir illerinden çok sayıda hastanın gelmesi avantaj.
Fakülte 2013 yılında kurulmuştur. 2014 yılında ilk öğrencilerini almış 2019 yılında ilk mezunlarını vermiştir.
2018 yılında uluslararası sağlık turizmi adına Kuşadasında İnternatinol dent care ismiyle yabancılara hizmet vermeye başlamıştır.
2020 yılında Ağız ve diş sağlığı hastanesi adını da almıştır.
Türkiyede çalışan insana değer verilmediğini düşünerek, yıllarca okuduğumuzun karşılığını almadığımızı düşünüyorum(yabancı hasta bulabiliyorsanız tebrikler).Türkiyede ne kadar zengin müşteri gelirse gelsin diş hekimine 5bin vermeyi fazla görür ama geceleri karı kıza yedirmeyi hor görmezler.Bir de indirim beklerler.5 sene okuyorsun, stresini çekiyorsun.çalışırken fiziksel çalışıyorsun, mental yoruluyorsun.Dışardan doktor algısıyla özendikleri gibi olmuyor.Avrupa’da dişini temizleyeceğim başlığı altında bizim tek seansta uyguladığımız tedaviyi 2seans 3seans yaparlar.Bizde korkarız müşteri kaçar diye.Ha bir de şu konu var tabi : türkiyede yatırım olarak hastane yapılır.kimse sorgulamaz içine konulan aletleri.Ne kadar verimli hastanelerimiz var(!) teknolojik alet açısından gerideyiz.Buna da şükür karnımız doyuyor.
tatmayan yoktur tatmadım diyorsa da muhtemelen fakültenin gazabına henüz maruz kalmamıştır
fakültemizin altın kuralı olan "alttan en fazla bir teorik ders alabilme ve alttan alınan bir teorik dersin sadece bir sene alttan alınabilmesi" kuralı yüzünden başıma gelmiş olan olaydır. öncelikle bu durumu kimsenin yaşamamasını temenni ediyor ve belki birilerine yardımım dokunur diye entry'me devam ediyorum.

diş hekimliği fakültesinde yaz okulu genelde 1. sınıfta (belki 2. sınıfta) yapılabilecek olan eylemdir. çünkü 1. sınıfta fizik, organik kimya, davranış bilimleri gibi diğer fakültelerin de alabileceği dersler çoktur. genelde diş hekimliği fakülteleri yaz okulu açmadığı için fen fakültesi, eğitim fakültesi gibi fakültelerin yaz okulları takip edilmelidir. (mühendislik fakültesinden değil de fen fakültesinden almanızı öneririm zorluk açısından.) bizim bütünleme dönemimizde genelde diğer fakültelerin yaz okulları çoktan başlamış olduğu için büyük sorunlar yaşanmaktadır. bütünlemeden kaldığınızı öğrendiğinizde yaz okulu henüz başlamamış olan 3-5 üniversite kalmaktadır. belgelerle, git-gellerle uğraştıktan sonra bir üniversite ayarlayabilirseniz şanslısınız.

ben ilk gittiğimde derslere aktif bir şekilde katılım gösterdim (eğitim fakültesi veya fen fakültesinden organik kimya veya fizik alırsanız lise bilginizi üzerine bir tık ekleyip rahat bir şekilde geçebilirsiniz.). hocaya gerçekten çabaladığımı gösterdikten sonra da fakültemizin altın kuralı yüzünden sınıfta kalma ihtimalim olduğunu vb anlattım. hocalar da bu kuralların zalimliğinden olsa gerek bana acıdılar herhalde ve belgelerin çıkması süreci vb konularda yardımcı olmaya çalıştılar sağolsunlar.

derslerden değil de kendi fakülteme güvenmediğim için çok yıpratıcı bir süreç oldu. "o üniversite kabul olmaz, illa diş hekimliği fakültesine bağlı yaz okulu olmak zorunda, ay yok yok diğer fakültelerin yaz okulları da kabul görüyormuş" diye diye resmen bin takla attırıp üzerine bir de o her şeyin belirsiz olduğu dönemde azarladılar. belgelerin teslim tarihi bir gün önceden söylediler, apar topar yollara düşürdüler. her saniyesi ayrı bir macera oldu yani. ayrıca garantici olmak adına her belgeden üç beş tane isteyin. 4. sınıfa geçeceğim ama hala o 1. sınıf belgelerini saklamaktayım. mezun ederken sıkıntı çıkarmasın sevgili öğrenci işlerimiz diye...
Pandemi sebebi ile aksamış olan pratik egitimimiz ile hasta bakmaya başlayacağız. Teorik olarak ne kadar bilgi sahibi olursak olalım bol bol pratik yapmak bambaşka bir şey. Giriş kavitesi açma seviyesinde aldığımız preklinik eğitimimiz ile hasta bakacağız. Öneri ve tavsiyelere açığız, teşekkürler.
restore edilecek dişin, dişlerin veya bölgenin üzerine uygulanacak protezin bir maketinin hazırlanmasıdır.
Devlette çalışıyorum dusa hazırlanıyorum birbirimizi gaza getireceğimiz bı dusbudy aranıyor.... Bir de Allah aşkına hangi sırayla nasıl çalışacağımızı bilen var mı
Ön ağız boşluğudur. Önde dudaklar ve yanaklar, içte diş arklarıyla sınırlı bölgedir.
1908 yılında kurulmuş olup türkiyenin ilk diş hekimliği fakültesidir. şuanlık veznecilerde geçici kliniği dışında binası olmasa da hasta potansiyeli yüksektir.
İlk hastanızı hatırlıyor musunuz?
Benim ilk hastam pedodontide bir kız , 26numara kuafaj. Hocam kan geliyo napiyim demiştim, hoca da arkasını dönüp gitmişti.Buse hocaya selam olsun ,unutmadık.
siftah benden,
solist üçüncü molar:
devitalim ama hayattayım tarifi çok zor
çıkmaz bir pozisyondayım gel bul beni doktor
"can bonomo - hikayem bitmedi"
Ganoya göre geçişte biraz zor olduğunu duyduğum ve çoğunlukla bölüme birinci sınıftan başlatılmayla sonuçlanan olay.
Bir elinde telefon bir elinde sigarayla , tüm dünyası intraket takmak olan ama söze gelince her halttan anlayan, kendi konumunu sürekli hekimlerle kıyaslayan entrikacı insanlar
açık öğretimden yapılabilen eylemdir. genelde diş hekimliği okuyanlar sağlık yönetimi, sağlık kurumları işletmeciliği gibi alanlar seçse de çok fazla alternatif bulunmakta. kendim deneyimlemediğim için yanlış yönlendirmemek adına ilgili linki bırakıyorum.

Link