başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Manı diğer siyah dolgu kimyasal tutunmayan fiziksel tutunan iyi yapılırsa dost taşırılırsa düşman olan dolgu.(bkz:ahmet hoca) amalgamı çok sever
Modelaj yapmaya özenip birde güzel olsun mufladan iyi çıksın diye damla damla emekle döküp sonra o döktüğün mumları özenle geri kazıyıp parlaklık ve pürüssüzlük vermeye çalışmak bence dünyanın en sabırlı işidir ben en son yaptığım modelaj güzel olsun diye 5 saat gibi bir süre harcadım (allahı var ama harbidende mük oldu) yani bazen böyle alıp duvara fırlatıp parçalayacağınız geliyor insanın içinden ama sakın yapmayın oraya geldikten sonra bir daha baştan başlamaya cesaret edemeyiz geri bitirmeye ömür yetmez
#0[/modelaj]
Protez yapılacak dişi belirli ölçülerde kesip küçülterek ölçü alma işlemine hazırlamak.
Selam arkadaşlar bu konuda bir sürü araştırma yaptım, ingilizcesidir, alesidir, torpilidir kafam epey karıştı. Doktoraya başvuru süreci hakkında net bir şekilde fikri olan bu konuya gönül vermiş arkadaşlar varsa dinlemek isterim. Üniversitelerin tavrı elbette değişiyor ama totale bakıldığında gerekli resmi şeyler süreç vs ne derseniz dinlemeye hazırım.
Diş minesi (Latince: Substantia adamantinea, İngilizce: Enamel) vücudun en sert ve en yoğun mineralleşmiş maddesidir, ve dentin, sement ve pulpa ile beraber dişi oluşturan dört ana dokudan biridir. Normal olarak dişin görünür dental kısmıdır ve ve mutlaka alttan dentin ile desteklenmelidir.Minenin yüzde doksanaltısı mineralden geri kalanı ise su ve organik maddeden oluşur.
Dişlerin yamuk geometrik şekilde olmasından dolayı birbiri ile kontak yapması bu ismi alır.
Önemli görevleri vardır
1- interproksimal boşluğu dolduran diş eti kısmını darbeden korur
2- estetik görünüm sağlar
3- olası bir diş kaybında karşıt arktaki dişin uzamasını veya kaybını önler...
Diş Hekimliğinde kullanılan tüm malzemeler de olması gereken hijyen durumu. Alet üzerindeki tüm bakteri ve virüs patojenlerinin tamamen yok edilmesidir. Bunu kliniklerde otoklav kullanılarak sağlanmaktadır.
Arkadaslar calisirken giymelik uzun süre ayakta da dursam ayaklarımı agritmayacak rahat bir ayakkabı önerisi istiyorum….
Kazanması ayrı zor, kazandıktan sonrası okuyup mezun olması daha zor olan bölüm. Hem teorik hem de pratik dersler sebebiyle oldukça yoğun bir tempoya sahip. Sevilmeden yapılacak iş değil. Diş hekimliği için en önemli şeylerden biri de sabırdır. El yeteneğiniz olsa bile düzenli, sabırlı olmadıktan sonra ne yazık ki hiçbir işe yaramıyor. Zamanla tüm zorluklara alışıyorsunuz. Pes etmemek gerek.
Sınırlı bir alanda çalışacaksınız ve ufacık bir yanlış muhteşem(!) hatalara yol açabiliyor. Soğukkanlı, kararlı, pratik olmanız gerekiyor. Preklinikte gün sonu teslime yetişme stresi varken iş hayatında da bu stres devam ediyor. Ne de olsa karşınızdaki hasta bilinci yerinde ve gözleri üzerinizde. Daha sırada bekleyen hastalar da mevcut. Tüm bu mükemmeliyetçi işlerin yanında zaman kontrolü de mühim. Bu ve daha nice olaya hazır olmak adına 5 yıllık bir eğitimde teorik, preklinik ve klinik süreçlerinden geçiyoruz.
Bir de bunlar yetmezmiş gibi son yıllarda artan öğrenci kontenjan sayısı ilerleyen yıllarda iş bulmayı daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. 5 yıldan sonra direkt meslek sahibi olunmasına karşın uzmanlığın önemi gittikçe artıyor. (bkz:Dus)
Oklüzal yüzey posterior (arka) dişlerde çiğneme yüzeyi alanı iken .Oklüzyon çenenin kapanma biçimidir.Hatalı oklüzyon tipleri de mevcuttur.Maloklüzyon olarak adlandırılan bu durumlarda çeşitli tedaviler yine mevcuttur.
Posterior dişler : Büyük azı ve küçük azı iken geri kalan dişler anterior dişler olarak adlandırılmaktadır
Hareketli mukozayla hareketsiz mukoza arasındaki sınırdır.
Protezin tutuculuğu ve rahatlığı açısından önemlidir.
Türkiye’de her meslekten gönüllüleri ve kuruluşları örgütleyerek toplumun ağız ve diş sağlığının korunmasına hizmet eden dernektir.
Toplumda koruyucu diş hekimliği, beslenme alışkanlıkları ve diş bakımının ağız ve beden sağlığında ki önemini kavramış bilinçli bireylerin sayısını arttırma amacı taşır.
Üyesi olmaktan ve bu derneğin değerlerine hizmet edip projelerinde yer almaktan gurur duyduğum dernektir.
(bkz:pedodonti)
bir gün umuyorum ki buraya pedodontist olarak entry girerim. mesleki anlamda benim için en tatmin edici an mutlu bir çocuğun tedavi bitimindeki gülümsemesi. canavar çocuklarla da bi şekilde anlaşacağız artık (bkz:allah sabrını veriyor)
Bol kelime bilgisi gerektiren bir sınavdı. Paragraflar uzun ve zordu.Ama kelime bilgisiyle çevirerek yapılabilecek şekildeydi. Sonuçlar 3hafta sonra açıklanacak diyorlar.İnşallah hepimiz geçeriz