Angutymalory

Özel üniversitelerde ortodontiye ciddi bir ilgi oluyor.

Devlette de hakeza ortodonti kontenjanı açılırsa kuyruk olur.Onun dışında cerrahi,protez ve perioya çok denk geliyorum.

Genellikle 2 dönem alımlar olur.1 dönem bazen hiç alım olmaz bazen 2 dönem de alım olur.

Kontenjanlar okul inisiyatifinde.Ama ortalama dersek 4 bölüm açıp 3-4 kişilik kontenjan verirler.O dönem o okul 15-16 kişi alır.
bilmediğimden soruyorum devlette kontenjan ne kadar ve en çok tercih edilen bölüm hangisi
Doktora ve uzmanlık teorikte oldukça farklı olmasına rağmen Türkiye'de pratikte uzmanlığın karşılıksız yapılan haline benzer.
Devlet hastanesinde çalışırken yapmanın mümkün olup olmadığını düşündüğüm akademik çalışma alanı
Pandemi döneminde filyasyondaki meslektaşlarımın yaşadığı zorlukları gördükçe, iyiki kendisini hak edip yoluna baş koymuşum dediğim şey. Doktora yaparken bu zorlu dönemlerde özel klinik ve hastanelerde sigortalı bir hekim olarak çalışıp mesleğimden uzak kalmamam benim için avantaja dönüşmüş durumda.
Doktora ile kazanılan “phD” unvanı, akademik ortamda ulaşılabilecek en yüksek rütbedir. Bu nedenle kaldırılması gibi bir durum gözükmemektedir.
2 başlılığın diğer başıdır kesinlikle kaldırılmalıdır sadece dusla alım yapılmalı ve akkoyun kara koyun belli olmalıdır.
edit:Tıp fakültesinde uzmanlık yapanlar acaba ne durumdadır akademik rütbesi düşük müdür doktora denilen şey bilim filozofluğudur en büyük rütbedir ama klinik bilimlerin doktorası olmaz sen bunu bilim için değil de özel de rant sağlamak için yaparsan hiç olmaz binlerce duslunun hakkını yersen o hiç olmaz yakın zamanda doktoranın kalktığını görünce torpilsiz diş hekimleri olarak mest olacağız.