Merhaba sözlük yazarları ve okuyucuları! Diş hekimliği fakültesinde hepimizin zaman zaman ek kaynaklara ihtiyacı olmuştur. Hocalarımız da birden fazla kaynak önerince üstüne birde çevremizden ve internetten gördüğümüz kitaplarla iyice kafamız karışıyor. Fakültede kesinlikle alın dediğiniz, kullanıp memnun kaldığınız kitapları yazabilir misiniz?Böylece gelecek dönemler için de yol gösterici olabiliriz .
İlk senelerde kaygıyla araştırıp anatomide yasin arifoğlunun kitabını almıştım memnun kaldım. Endodontide kaynak aratışındaysanız kemal çalışkanın endodontide tanı ve tedaviler kitabı gayet açıklayıcı ve güzel. Klinik bilimler için de okula paralel konularda dus kitapları yardımcı oluyor gayet.
hocalarımızın önerdikleri kitaplar hem ücret olarak fazla geldiği için hem de gerçekten çok kalın ve ayrıntılı kitaplar olduğu için önerilen kitapları pek almadım. özellikle tıp dersleri için hocaların önerdikleri kitapların da bizleri bir hayli aşacağını düşünüyorum :) aşağıda yazacağım kitaplar hem seviye olarak hem de fiyat olarak bizler için uygun olduğunu düşündüğüm ve kullanmış olduğum kitaplar. bir incelemenizi tavsiye ederim:

*Genel Histoloji Atlası- M. Turan AKAY (içerik olarak pratik derslerdeki preparatları vb içinde barındıran ve açıklamaları olan bir kitap)
* Yüksekokullar için Fizyoloji - Editör: prof. Dr. Berrak Ç. Yeğen- Yüce Yayım (çok karmaşık anlatımı olmayan açıklamaları güzel olan fakülte dersleri için yeterli olduğunu düşündüğüm bir kitap)
* İnsan Anatomisi - Prof. Dr. Mehmet yıldırım (çalışma kitabı da bulunmakta. Netter kadar ayrıntılı bir şey değil tabii ki ama çok detaylara girmeyen güzel bir kaynak)
* Dental Morfoloji- Arife Doğan, Orhan Murat Doğan (özellikle birinci sınıfta morfoloji dersinde yararlandığım bir kaynaktı)
*SPSS ile Biyoistatistik- Kazım Özdamar (eğer pratik eğitimde çok zorlayan bir biyoistatistik hocanız varsa ve SPSSin nasıl kullanıldığı konusunda sorun yaşıyorsanız örneklerle açıklıyor [çok gerekli olduğunu düşünmüyorum])

bunlar dışında hocalarımızın endodontide vb önerdiği textbooklar da oldu fakat fakülte eğitimi için slaytlar yeterli oluyor. sınavlarda genelde hocalarımız kelimesi kelimesine slaytlardan sordukları için de kaynak kitaptan çalışmak sınava yönelik olmuyor açıkçası :( bunlar yerine herhangi bir dus kaynağı almanızı öneririm. Bu sorunu ben şu şekilde çözmüştüm: 2. el az kullanılmış dus kitabı aldım. ikinci ve üçüncü sınıfta o kaynaklardan yararlandım. hatta bazı derslerimiz cümlesi cümlesine dus kitapları ile aynı olduğu için iyi ki böyle bir hamle yapmışım diyorum.