sürünsek bile fakültemizde sürünüyorduk şimdi ne yaptığımızı da anlamıyoruz dedirten eylem
2020 şubat ayında kafe restoran açan insanın bahtıyla kapışabilecek nesli başına gelenler
Pollyannacılık yapıp 4 veya 5 olmadığıma sukrettigim durumdur.
Esasen 2 ve 3 olanlara fena çakmış durumdur zira 2 ve 3 'te temel resto ve endo pratiklerinin tam yapılamaması ilerisi için çok ciddi sıkıntı oluşturur ve yabancılık çekersiniz o pratiklerde ne kadar zorlandığımızı yaşayan bilir ,bu yılki 4'ler 5 olduklarında zaten hasta bakacaklar ve pratik dersleri de düzgün aldıkları için çok problem görmüyorum ,5 ler de zaten geçen yıl ve bu yıl hasta görebildiler eksik var mıdır elbette ama ben böyle düşünüyorum
2003 çapa mezunu olarak diş hek okuyan (kacıncı sınıf oldugu farketmez) ogrencilerin mezuniyet sonrası epey zorlanacagını düşündüren dönemdir.. capada onlarca hastayı basımıza yıgmalarına,baya hasta bakarak mezun olmamıza ragmen mezuniyet sonrası sudan cıkmış balık gibiydim ki şuan yeterlı pratik yapamadan ozelde hasta bakmaya baslayacak olanlar için meslekten soğumaya kadar gider bu iş..
(bkz:Okuyamamak)
2. Sınıfın ikinci dönemi ve 3. Sınıfı pandemi dönemine denk gelmiş biri olarak şunu söyleyebilirim: ciddi sorun yaratacak olan eylemdir. Normal şartlarda 4. Sınıfta direkt hasta bakılıyor. Büyük ihtimalle İkinci sınıfın birinci döneminde görülen giriş seviyesinde pratik eğitimle hasta bakacağız. Hastaya mı üzüleyim, alamadığım eğitime mi yoksa giden üniversite yıllarıma mı?
Teorik dersler olarak uzaktan eğitimin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Derslerin tekrar izlenebilir olması ve birebir ders anlatımı gibi olması benim açımdan iyi oldu. Fakat pratik eğitim alamamış olmak ciddi anlamda stres yaratıyor.
Teorik dersler olarak uzaktan eğitimin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Derslerin tekrar izlenebilir olması ve birebir ders anlatımı gibi olması benim açımdan iyi oldu. Fakat pratik eğitim alamamış olmak ciddi anlamda stres yaratıyor.
Eğer bir hastanın ağzında küreğe benzer bir oluşum görürseniz anlayın ki pandemi mezunudur.
İkinci sınıfı okuyorum şu an ve ilerisi için çok ama çok endişeliyim. Telafisi yapılır mı bilmiyorum ama biz bile aldığımız yetersiz pratik eğitimden memnun değilken ve kendimize güvenemezken hastalarımız bize nasıl güvensin?
Üçüncü sınıfın ikinci dönemiyle başlayan ve hasta bakmadan diploma alıcakmışız gibi devam eden talihsiz dönem.