Bildiğim kadarıyla önceden doktora yapanlar üniversite kadrolarındaydı. Şu an uzmanlık yapıp üniversitede akademik olarak görev almak mümkün mü? Eğer mümkünse doktora yapmanın pek bir anlamı olmuyor akademisyen olmak için. Bu konuda bilgisi olan varsa, paylaşabilirse sevinirim.
Dus ile ömrümü çürütüp sırf uzman olmak bana hiç cazip gelmiyor. Ortodonti doktorası yapmak ile ortodonti uzmanlığı arasındaki farkı birisi açıklayabilir mi?
Doktora mezunları uzmanlık öğrencisi yetiştiremiyor. Bence uzun zaman diliminde üniversiteler uzmanlık mezunu akademisyenleri tercih edecek
dusla akademisyenlik türkiye’nin uydurduğu bir saçmalık, daha Dr unvanı bile olmayan birinin (phd yapmayan ) doçent, prof vs olması komik. Dünyanın heryerinde tüm üniversite bölümlerinde akademi phd ile başlar. Ayrıca dus’un yalnızca Türkiye’de geçerli olduğunu düşünürsek , tüm dünyada karşılığı olan asistant prof ve prof ünvanları vermek ancak Türkiye’nin yapacağı bir “kendi kendine gelin güvey olma” durumudur. Lisans mezunu diş hekimlerini değersizleştirdikleri yetmedi şimdi de akademinin içini boşaltıyorlar.
Akademisyen olan bir dusluysanız daha sonra isterseniz aynı anda doktoranızı da yapabilirsiniz önce bunu belirteyim.
PhD ünvanlıları astronot olarak gören bir güruh türedi son zamanlarda, ulan Türkiye ne ki akademisyeni ne olsun,bir de dusla gelenleri beğenmiyorlar siz hayırdır.
Torpille doktora'ya girip hoca olan tiplerdense bileğinin hakkıyla çalışarak uzmanlık kazanmış hoca olmuş hekimlerimizi tercih ederim.Dus'luların
akademide sayıları artacak ve bu torpilli dinazorların ve vasıfsızların yerini alacak,ilerde doktoralılar akademiye adımını atamayacak,alışsanız iyi olur,yok öyle kısa yoldan şark kurnazlığı yapmak.