Aynı dişi evire çevire 3 farklı diş yerine göstermeyin 4. ü de hoca anlayabilir, yapmayın. (Yapacaksanızda parafin yerine sabun kullanın tecrübe kazanırsanız moların iki kökü arasına yama yaparak premolara dönüştürebilirsiniz, ama tek kökü iki köke ayırmaya çalışmayın ben denedim olmadı. )
öncelikle sakin olun unutmayın ki bu fakültede akıl sağlığınızı koruyabilmenizin yolu çok da kasmamak. pratiklerde evet zorlanacaksınız, cebinizi fakülteye boşaltmak istemeyeceksiniz, hasta arayacaksınız, sözlüden kalacaksınız vs bunlar olağan şeyler hemen hemen herkesin başına geliyor, yalnız değilsiniz.
pratik derslerde elinizi geliştirmeye çabalayın, hemen olmuyor bu, evet yan masadaki arkadaşınız ilk seferde geçebilir ama telaşlanmayın halledeceksiniz. anatomiyi önemseyin ileride sürekli karşınıza çıkacak. arada birçoğumuz çeşitli üçkağıtlara başvurabiliriz ama alışkanlık haline getirmeyin.
hasta bakarken iletişimizi güçlendirmeye çabalayın. hastalara karşı çok yumuşak olmayın sınırlarınızı belirleyin. hata yapabilirsiniz unutmayın ki okuldasınız eğitim görüyorsunuz, kendinize çok yüklenmeyin. mutlaka ama mutlaka temiz olun, temiz çalışın, nasıl başladıysanız öyle gider.
uzmanlık düşünen arkadaşlar derste gerçekten öğrenmeye çalışın mantığını kavramak için yolun başındasınız 4. sınıftan sonra üstüne koyarak halledebilirsiniz. dil sınavlarını son ana bırakmayın aklınızda kalmasın.
Belki biraz saçma gelebilir ama bir tavsiye verecek olsam "mükemmeliyetçi olmayın" derim. Davranış bilimleri dersi için kendinizi yıpratmayın, organik kimya için kendinizi üzmeyin derim. Tabii 60 yeter bana diye düşünmek de çok yanlış olur ama 2 ay sonraki vizeler için arkadaşlarınızın tekliflerini geri çevirmeyin mesela. Zaten normal miktarda çalıştıktan sonra gerekli bilgileri öğreneceksiniz, ortalama yapmak için veya kendinizi tatmin etmek için o güzel zamanlarınızı değerlendirmekten vazgeçmeyin. bolca gezin tozun. yakın şehirlere ilçelere gidin. Arkadaş gruplarıyla eğlenceli şeyler düzenleyin. Konser mi var atlayın otobüse gidin. Üst sınıflarda bu şansınız olmayacak.

Bir de yatay geçişe çok sıcak bakmayın demek isterim. Gittiğiniz yerde mutlu olmaya çalışın. İlk iki yılım mutsuzlukla geçti. Not ortalamamı yükselteyim de xxx üniversitesine geçeyim diye düşündükçe ne çalışmaktan kendime zaman ayırabildim, ne de geçiş yapabildim. Olan tamamen değerlendiremediğim zamanıma oldu.
İlk yıl derece yapacak kadar iyi ders çalışıp dershane indirimi aldıktan sonra geri kalan yıllarda ortalamayla ilgilenmenize gerek kalmayacaktır. 2. Sınıf bittikten sonra dışarıda gözlem yapmaya giderseniz faydanıza olur. 3. Sınıftan sonra dışarıda nöbet tutma imkanınız varsa yapmaya başlayın. Eğer dus düşünürseniz de önünüzde zaten uzun bir dönem olacak
Babanız veya anneniz diş hekimi değilse arkanıza bakmadan kaçın,başka bölümlere geçin iyi bir mühendislik olabilir yoksa bu bölüm için DEĞMEZ.........
Soru sormaktan utanmayın, sonra öğrenirim diye ertelemeyin. Bunu da mı bilmiyorsun diyenlere kulak asmayın, onların tek bildiği şey yargılamak. Aklınıza ne takılırsa sorun, araştırın, vaka görünce yapışın izleyin. Kısacası bu 5 senelik vakitte ne alabiliyorsanız alın.
Eğer cidden istemeyerek geldiyseniz çekilecek çile değildir.Prekliniklerin yoğunluğu insanı hem mental hem fiziksel bitirecek seviyeye geliyor bir süre sonra.Şu an düşündüğümde keşke o zamana geri dönsem böyle evden gitmese diyorum orası ayrı tabi.Tavsiyem ilk senelerde gezebildiğiniz kadar gezin,konserlere gidin(şu an her ne kadar mümkün olmasa da),kendinize kesinlikle ekstra bir şey katın.Bu dil olur sevdiğiniz herhangi bir hobi olur fark etmez.Belirli bir süre sonra bunların hiçbirine zaman bulamayacaksınız çünkü.Ders anlamında ilk sene çok zor olmasa da sıkı tutmakta fayda var.Hem böylece belirli dus dershanelerinden burs kazanabilirsiniz.Okurken cefasını mezun olduktan sonra sefasını çekersin diyorlar ama ne kadar doğrudur şu an bilemiyorum :)
Okuduğunuz şehirde herhangi bir esnafa gittiğinizde bölümümüzü söylememeye çalışın. Çünkü diş hekimliği okuyorum cümlesini duyduklarında hemen para sayma makinesi aldın mi diye soruyorlar.