başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Ülkemizde açılan 99.diş hekimliği fakültesi ünvanına sahip okul.

2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle eğitime başlanılması planlanıyormuş fakat henüz fakülte hazırlıkları tamamlanmadığından ilk öğrencileri bir süreliğine Ankara üni. Diş hekimliği fakültesinde eğitim görecek.
adnan yükselin kurduğu ve rektörü olduğu üniversite. diş hekimliği ve tıp öğrencilerine ayrı bir değer veriliyor. dekan (bkz:bilinç bulucu) hem tatlı hem sert bi hocadır. yamuk yapmamanız gereken ilk hoca olarak liste başında birinci sırada
DDS ( Doctor of Dental Surgery ) veya DMD ( Doctor of Medicine in Dentistry ) birebir aynı şeyi ifade eden ABD deki diş hekimliği tanımıdır.

Lise eğitiminin ardından önce College eğitimi (4 yıl) alıp sonrasında DAT ( Dental Admission Test ) sınavını geçen bir kişi Dental School’a kaydolduktan sonra 4 yıllık eğitim daha alır , gittiği Dental okulun tarzına bağlı olarak DDS veya DMD ünvanına sahip olur.

Bu ünvanı alması dental practice yapabilmesi için yeterli değildir.

National Board Examination denilen NBDE part 1 ve part 2 sınavlarını geçmelidir.
Bu sınavları geçtikten sonra eyaletten eyalete değişkenlik gösteren hatta bazı eyaletlerde zorunluluk olmayan , Clinic Examination/ Live-Patient Examination sınavından da geçtikten sonra , Dental Practice yapabilir hale gelir.

DDS veya DMD ünvanı alan kişi Doktor ünvanına sahiptir , Türkiye’de ise Doktor ünvanına sahip olmak isteyen bir diş hekimi Ph.D yani Doktora yapmalıdır.
Allahım ben kime laf anlatıyorum şimdi hissiyatı oluşturan hasta grubu. Bu gruba asla laf anlatmazsın zaten onlar kendi teşhislerini koyup gelmişlerdir. “Hocam bana antibiyotik yazın dişim çok ağrıyor antibiyotik kullanayım öyle çektirmeye geleceğim dişimi” der. sen antibiyotiğin gereksiz kullanımının zararından bahsedip o dişin kanalla kurtulacağını anlatmaya çalışırsın anlamaz kötü hekim olursun. “Bir antibiyotik bile yazmadı ne biçim hekim” der arkadan. Kök şeklinde kalmış dişine dolgu yaptırmaya gelir bu dişe dolgu yapılmayacağını anca dişe kanal yapılıp, post atıp kaplanabileceğini anlatırsın “ama komşuma yapmışlar siz dolgu yapın” diye ısrar eder. İlerde kendi kliniğim olursa inşallah girişine asacağım yazı;
“Ne çok gezen bilir, ne çok okuyan bilir. En çok cahil bilir, o her şeyi bilir.”
Kadının beyanı esastır martavalı yüzünden mahallenin şiddetine maruz kalan tecrübeli meslektașımıza geçmiş olsun
Nasıl yapacağımı merak ettiğim, yapmaktan çok korktuğum duyumsuzlaştırma. Ben gibi olan ve kliniğe geçtiğinde bu korkusunu nasıl yendiğini anlatacak varsa beklerim...
Halk ağzında beyaz dolgu olarak bilinen, ışık ile polimerize olup tükürük gelmesin diye için satrançtaki şah misali pamuklarla sardığımız diş hekimliğindeki varlığı ile yeni bir dönemin kapısıdır kendisi. tabii bu kapı anadolunun kapıları kadar olmasa da açılalı çok olmuştur ama hala siyah dolgu yapmayın denmesinin önüne geçmemiştir. daha kaç dolgu gerek bize, bu halkın amalgamı unutmasınaaa ?
celal şengör'ün dahi diktatör kitabında atatürk ile iran şahı arasında geçen bir olaydan söz edilir.

almanya'da nazi yönetiminin gücü hissedilmektedir, insanlar görüşlerinden ve kimliklerinden ötürü işlerinden olmakta, kamplara gönderilmektedir. okumuş adamların, büyük profesörlerin nazi baskısından kurtulmak ve başka ülkelerde iş bulmak için açtığı bir organizasyon vardır isviçre'de.

o yıllarda atatürk de üniversite devrimi ile ilgilenmektedir. isviçre'deki bu organizasyona bağlı philip schwartz, atatürk'ün böyle bir arayışta olduğunu öğrenince türkiye'ye geliyor ve paşa ile görüşüyor. atatürk: "alanında en iyi olanları istiyorum" diyor ve bir zaman sonra schwartz bir liste ile geliyor fakat diş hekimliğinde mesleğinin en iyisi olan prof. alfred kantorowicz'in adının üstü çizilmiştir. atatürk nedenini merak ediyor, "efendim, kendisi sosyal demokrat olduğundan lichtenburg konsantrasyon kampındadır. reich hükümeti bu adamı bize teslim etmez, bu yüzden listenin ikinci sırasındaki arkadaşı size öneriyorum" yanıtını alıyor, atatürk itiraz ediyor ve almanya'ya mektup yazılıyor.

gel zaman git zaman bir yanıt alınamıyor, bunun üzerine schwartz paşayı vazgeçirmek için yolları aşındırıyor, paşa dönemin dışişleri bakanı tevfik rüştü aras'ı yanına çağırıp reich hükümetine bir nota çekilmesini söylüyor, notada şu iletiliyor: "iki ay mektubumuza yanıt verilmemesi türkiye cumhuriyeti hükümeti'ne kasıtlı bir hakaret midir?"

48 saat sonra kantorowicz serbest bırakılır ve istanbul'a gelir. böylece türkiye'de diş hekimliğinin kurucusu olur.
iran şahının da o sıra diş sorunu yaşadığı öğreniliyor. atatürk, şah'a "majeste, dünyanın en iyi diş hekimi bizim memlekette, arzu ederseniz sizi misafir etmekten memnuniyet duyarız" der, şah bunun üzerine türkiye'ye gelir.

şah'a dolmabahçe sarayı'nda özel diş muayenehanesi kurulur, şah'a yapılan protezin ardından şah memnun kalır ve çağdaşlaşma yolunda hızla ilerleyen türkiye cumhuriyeti devleti komşularına "en iyiler bendedir" mesajı verir.
anestezik solusyonun direkt ilgili dişin periodontal membranına verildiği çeşittir. Hemorajik diatezli hastalarda geniş bir kullanım alanı mevcut. Bu teknikte tek köklü dişlere mesial yüzünden girilerek 0.2 cc anestezi verilir. Kulzer Citoject karpül tabancasıyla yapmak çok keyiflidir. Yeni bir kaç cihaz daha çıkmış ama citoject in yerini tutmayacağına eminim.
Yeni mezun arkadaşların girip bakacağı bi başlık olsun istedim. Sevgili yazarlarımız tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Burda en önemli konu patronun kim olduğu (bkz:hekimpatron) (bkz:teknisyenpatron) (bkz:müteahhitpatron).
(bkz:muayenehanecilik)
Şehir çok önemli (bkz:büyükşehir) (bkz:ilçeler)
Bir de insan iletişimi yani yapabileceğiniz tedaviyi karşı tarafa kabul ettirebilmek ve bunu başarıyla uygulamak.
Diğer bir konu ise tecrübe (bkz:yenimezun) yoksa önceden çalıştığınız bir yer var mıydı.
Yeni mezun arkadaşlarımız hiç üzülmesin biz nere düştük nasıl başarıcağız herkes yeni mezun olduğu bi dönem oldu arkadaşlar.
Genelde çok kazanmak isteyen patronlar tecrübesiz olmanızın avantajını kullanıp sabah aksam;bayram seyran; resmi tatillerde sizi çalıştırarak iliğinizi kurutma derdinde olurlar. Siz gıkınızı çıkardığınızda yeniz mezun olmanızdan dem vururlar (bkz:mobbing)
Bir diğer mevzuda (bkz:primliçalışmak)(bkz:sabitmaaşlaçalışmak) bunların ikiside birbirine çok yakın çalışma şeklidir. Kimse size sizden daha fazla kazanmayacağı maaşı ödemez. Prim daha mantıklıdır en azından tecrubenız arttıkca alacağınız sabitin üzerine çıkarsınız. Anlatacak çok şey var aslında :) prim çalışıp teknisyen ödeyen ödemeyen sigorta ödeyen ödemeyen vs diye uzar gider ilginize göre girip editleyeceğim. Adettindir edit*imla
olmayan 41numaralı diş boşluğunda tektonik hareketler (bkz:dağların oluşum süreci) sonucu oluşan ve normal kuron boyuna ulaşan benim de bunu mobil bir diş sanıp lokal anestezi altında minör cerrahi işlemi uyguladığım rezil bir oluşumdur.
Dişin destek dokusudur. Diş eti, peridontal ligament, alveolar kemik ve sementten oluşur.
Kayseri' de bulunan, diş hekimliği fakültesini 2020-2021 eğitim öğretim yılında eğitime açan bir üniversitedir
Açıklanmıştır.
Anketlerin aksine sonuçlar daha kötü gelmiş.
Özellikle 90-100 net aralığında ciddi bir yığılma var.
Normalde 80 netlerin "en son girenlerden" olması beklenirken bu sınav itibariyle 86-88 net aralığı bekleniyor.

Katılım sayısının hâlâ normal düzeyde olmasına rağmen sonuçların kötü gelmesinin muhtemel 2 sebebi var.
1-pandemiden dolayı herkes iyi çalıştı ve sınavın seçici olmamasından kaynaklı yığılmalar oluştu.
2- dus a olan bilinç her geçen gün artıyor.bunun en önemli sebebi de sektörün kötüye gidişi.

Emek verip kazanamayan tüm arkadaşlarımıza sabır diliyorum,umarım hak ettikleri yerlere gelirler.

Kazanacak arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum.

Henüz girmemiş hazırlanacak olan arkadaşlarımıza da hem şans hem de kolaylıklar diliyorum çünkü 120 soruyla senede tek sınavla sadece çalışmayla yapılamaz bu iş..
Mesleğini cesurca yaparsa hiç sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Uzak durdukça kaybedersiniz. Herşey tecrübe hayatta. İlk başlarda gelirinizden dolayı gelecek kaygılarınız elbet olacak ama inanın çok daha iyiye gidecek. Başkasının kazancını umursamayın, kazanç arttıkça inanın mesaide, dert tasada artıyor. İyi ve kaliteli klinikte çalışan hekim arkadaşlarda günümüz şartlarının çok üstünde kazanıyor, ististanlar dışında.