başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Diş hekimliğinde uzmanlık sınavı
Çalışması ve kazanması zor bir sınav. Duyduğuma göre okuması zor hocalarında (bkz:mobbing) bol bol esirgemediği bir yermiş
ön dişlerin lingual yüzlerinde, arka grup dşlerin ise oklüzal yüzünde yer alan yuvarlak kenarlı, içbükey formdaki düzensiz çukurlardır.
Özellikle bu dönemde pek hasta bakma fırsatı olamamış, daha rahat klinik eğitimi geçiren, eğitimimiz eksik kaldı ama görece minimum stresle mezun olduk/ sınıf geçtik diyen arkadaşlar devlet veya özel hangi üniversitelerdeler acaba diye merak ettiğim konudur. Mesela 10 aydır hasta bakan fakülte mevcutken 3-4 ayda hasta bakıp seneyi kapatan fakülte de mevcut mudur gerçekten? Çeşitli sebeplerle son sınıfta yatay geçiş yapma niyetiyle bu araştırmaya başladığımdan tecrübelerini ve bilgilerini mesaj veya entry olarak paylaşacak arkadaşlara büyük ihtiyaç duymaktayım
Her ne kadar 1 2 hafta önce de başlasanız mutlaka bakmadığınız dersler vardır hatta baktıgınız varsa o da uçup gitmiştir. Aldığınız notlar altını çizdiğiniz yerlerin bi önemi yoktur. Vizeye zaten son gün çalışılır

edit: normal zamanda 1 derse 6373931 saat ayırıp vize yaklaşırken herşey sizde de siliniyordur herhalde tek ben olmasam gerek hatta son gün çalışılan 3 4 saatin ve o süreçte öğrenilen bilginin fazlalığı size de ulan keşke normalde böyle aklımda kalsa dedirtiyordur herhalde
tel bükülürken içine yerleştirileceği (v şelinde oluğu olan), ağız kısmı konik, teli tutan kısımları ince ve kertiklidir.
Covid 19 sebebiyle bu sene olması zor görünen durum. Dil öğrenimi ile birlikte farklı ülkelerdeki prosedürleri görmek için faydasının çok olduğu bir program.
Ön dişlerin labial ve lingual yüzlerinin çiğneme düzleminde birleşerek oluşturdukları yüzlerdir.
Bazı diş hekimlerinin zoruna giden, bazılarının umrunda olmayan olay.
Kendine dişçi diyen diş hekimleri de mevcut bu arada
artık gına getiren mizahtır. tamam en diş hekimiz sizsiniz, gerçekten hastalarla çok komik diyaloglara giriyorsunuz inanıyoruz canı gönülden ama mizah herkesin yönelmesi gereken bir alan değildir belki de (*)

örnek:
hastaya rubber dam ile işlem yapıcaz dedim hasta "roberto carlos emekli olmadı mı ya" dedi ahhdsgd.

pedo kliniğindeyken ağzını açamayan hastaya "uçak geliyoor" demişimdir ve işimi hemen bitirmişimdir.
Türkiye’nin şahlanıp giden gidişatı ile daha da cazip gelen yurt dışında çalışma fikrini aklımdan çıkaramıyorum. Bu konuda varsa bilgisi veya deneyimi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle hangi üniversiteler denklik alabilmiş hangileri alamamış, Almanya’da hangi eyalette çalışmak ve yaşamak daha iyi, denklik sınavında neler soruluyor??
Hücre içindeki büyük moleküllerin hücre dışına atılmasını sağlayan taşıma şekli
Tercih etmeden önce ' ağız kokusu mu çekeceksin' derler, fakülteye başlayınca akrabalar arasında 'çabuk mezun ol dişimiz kalmadı' diye komik olmayan espriler yaparlar, arkandan 'tıp kazanamadı dişe gitti' diye gülerler, toplumda asla hekim sıfatını layık görmezler, her atamaya 5-7k insanın başvurup açılan kontenjanın 200-400 olduğunu bilmezler ama yakındığınız zaman nankörlük yaptığınızı ileri sürerler. Diş hekimi olmak kimseyi asla memnun edememek, damdan düşenin halini damdan düşen (başka diş hek fak mağdurları) anladığından sadece kendi içinde eğlenebilen bir gruba dahil olmak demektir.
Allahım ben kime laf anlatıyorum şimdi hissiyatı oluşturan hasta grubu. Bu gruba asla laf anlatmazsın zaten onlar kendi teşhislerini koyup gelmişlerdir. “Hocam bana antibiyotik yazın dişim çok ağrıyor antibiyotik kullanayım öyle çektirmeye geleceğim dişimi” der. sen antibiyotiğin gereksiz kullanımının zararından bahsedip o dişin kanalla kurtulacağını anlatmaya çalışırsın anlamaz kötü hekim olursun. “Bir antibiyotik bile yazmadı ne biçim hekim” der arkadan. Kök şeklinde kalmış dişine dolgu yaptırmaya gelir bu dişe dolgu yapılmayacağını anca dişe kanal yapılıp, post atıp kaplanabileceğini anlatırsın “ama komşuma yapmışlar siz dolgu yapın” diye ısrar eder. İlerde kendi kliniğim olursa inşallah girişine asacağım yazı;
“Ne çok gezen bilir, ne çok okuyan bilir. En çok cahil bilir, o her şeyi bilir.”