başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
sınavda kafa karıştırmak ve şıklara amoksisilin klavulanik asit yazmamak için farmacıların doğru cevap olarak koyduğu şık. preparatı bulana patent bedava
Teknisyenin sıfır hijyen kliniği çıkması şoku. Bir de gözümün önünde çocuğa yanlış endikasyon ve uyduruk bir tedavi planı da yaptı on numara başlangıç
Diş Hekimliğinde kullanılan tüm malzemeler de olması gereken hijyen durumu. Alet üzerindeki tüm bakteri ve virüs patojenlerinin tamamen yok edilmesidir. Bunu kliniklerde otoklav kullanılarak sağlanmaktadır.
Bir hevesle diş hekimliği kazanmış ancak pandemi nedeniyle henüz fakültenin önünden bile geçememiş olan hevesi kursağında kalmış benim gibi dönem 1 öğrencilerine tavsiyelerinizi bekliyoruz değerli diş hekimleri adayları :)
Hayatta da bazı sululardan izole olmak çok önemli yoksa yapınızı bozabilir. İçinizde kopmalar , sızıntılar çürükler meydana gelebilir , Allahım koru amin
Asistan ablaya yanlış isimle hitap edince ablanın yüzünü bile dönmeden ben o değilim dediği an. Normalde isim konusunda hiç risk almam hocam derim ilk kez risk aldık patladık iyi mi.
3. Sınıfa geçeceğim, tek başarısız dersim anatomi, sınıfta kalır mıyım?
Alttan alma imkanı var mı? Veya daha önce anatomiyi alttan alan oldu mu?
dişleri kötü ne arkadaş bunu bir diş hekiminin yazmasına imkan yok büyük ihtimalle daha okula adam akıllı gitmemiş 1 veya 2. sınıfların açtığı başlık
edit:diştamircisi diye bir hesap açtı başlık başıma kaldı galiba utanıp sildi umarım hesabını da siler böyle bir nick görmek huzursuzluk verici.
Hekimler arası bilgi alışverişidir. Diş hekimliğinde sıklıkla Kanser tedavisi alan veya almakta olan,sistemik hastalıkları olan riskli kişilerde hastanın kendi doktoruna yazılan bilgi iletisidir. Bilimsel ve açık olmalıdır.
Özelde çalışınca daha çok anlaşılan durum. Batıda isen bilmiş ve ukala hasta ile uğraşıp yine de hekimlik yaptığını hissedersin. Doğuda isen cahil ve anlamaz hastalarla uğraşıp sadece fonksiyonu yerine getiren, acıyı dindiren teknisyene dönüşmüş hekim gibi hissedersin.
Ani bir kararla işten ayrıldım aynı gün dus çalışmaya başladım. 1 haftadır çalışıyorum fakat herkes 9 ay 1 sene hatta 1.5 sene çalışırken 6 ayda kazanmayı hedefleyerek delilik mi ettim bilmiyorum . Benim gibi bu vakitlerde başlayan aynı kaygılarla sahip birileri varsa birbirimize destek olabiliriz. Program yaparız birbirimizi denetleriz önemli yerleri konuşuruz vs vs.
Periodontoloji dişleri çevreleyen yumuşak ve sert dokuların anatomi fizyoloji ve histolojisini inceleyen ; bu dokularda meydana gelen hastalıkları araştıran , bu hastalıkların tedavisini ve tedavi sonucu elde edilen sağlığın devamlılığını sağlayan diş hekimliği anabilim dalıdır.Stajyer diş hekimliği öğrencileri arasında ise bilek ağrılarının temel sebebi, küretle kocaman taşları kazımaya çalışmanın verdiği yorgunluk, fakülteye gelen hastaların ilk uğradığı bölüm olarak bilinir.
Her ne kadar çeşitli kliniklerde gözlem amaçlı bulunsam da ilk kez okullar açılınca hasta bakmaya başlayacağım.Onerilere açığım.
Black sınıflamasına göre hazırlanan kavitelerde çürüğün olmadığı bölgeleri de "olur ya çürür" diyerek kavite sınırları içerisine dahil etmeye denir. (bkz:Koruma için Genişletme)
Son yıllarda çoğumuzun büyük hayallerle girdiği Diş Hekimliği bölümü yine çoğumuzu yeni mezun olduğunda hayal kırıklığına uğramasına sebep oluyor. Sen git 5 sene (belki daha da uzun ((bkz:arkasıradakiler)) uğraş, sürün, maddi manevi kendinden ve ailenden birçok şeyi feda et sonra iş aramaya başladığında yeni mezun olduğunu belirttiğin halde "özgeçmişinizi görelim" diyen ve asla yeni mezun dönemini yaşamamışçasına hayatını idame ettirip kanal tedavilerinde hala endomethasone kullanan saygı değer yaşı fazla olan hekim bireyimize cevap verdikten sonra sana "görüldü" atsın. Ya da normal bir iş görüşmesine gittiğini düşündüğün bir klinikte teknisyen olduğunu yeni öğrendiğin tekno birey sana küfür gibi maaş teklif etsin. İşte yeni mezun olmak tam da iki önceki cümle kadar kafa karıştırıcı bir dönem. Ama bunlara rağmen bu dönemleri herkesin yaşayabileceği bilinmeli ve asla kafanıza yatmayan insanlarla iş yapılmamalı. Elbet herkes hakettiğini bulacaktır.
epitelin bağ dokusu içine parmak uzantıları şeklindeki yapılarıdır. böylece bağ dokusu ile ilişkide olan epitel yüzeyi artırılarak beslenme daha iyi hale getirilir. inflamatuvar durumda rete-peg formasyonunda artış olmaktadır.