başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
şimdilik benlik bir durum yok ama arayanların birbirini daha kolay bulması için başlığı açıyorum. kolay gele dostlar
Yeni mezun arkadaşların girip bakacağı bi başlık olsun istedim. Sevgili yazarlarımız tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Burda en önemli konu patronun kim olduğu (bkz:hekimpatron) (bkz:teknisyenpatron) (bkz:müteahhitpatron).
(bkz:muayenehanecilik)
Şehir çok önemli (bkz:büyükşehir) (bkz:ilçeler)
Bir de insan iletişimi yani yapabileceğiniz tedaviyi karşı tarafa kabul ettirebilmek ve bunu başarıyla uygulamak.
Diğer bir konu ise tecrübe (bkz:yenimezun) yoksa önceden çalıştığınız bir yer var mıydı.
Yeni mezun arkadaşlarımız hiç üzülmesin biz nere düştük nasıl başarıcağız herkes yeni mezun olduğu bi dönem oldu arkadaşlar.
Genelde çok kazanmak isteyen patronlar tecrübesiz olmanızın avantajını kullanıp sabah aksam;bayram seyran; resmi tatillerde sizi çalıştırarak iliğinizi kurutma derdinde olurlar. Siz gıkınızı çıkardığınızda yeniz mezun olmanızdan dem vururlar (bkz:mobbing)
Bir diğer mevzuda (bkz:primliçalışmak)(bkz:sabitmaaşlaçalışmak) bunların ikiside birbirine çok yakın çalışma şeklidir. Kimse size sizden daha fazla kazanmayacağı maaşı ödemez. Prim daha mantıklıdır en azından tecrubenız arttıkca alacağınız sabitin üzerine çıkarsınız. Anlatacak çok şey var aslında :) prim çalışıp teknisyen ödeyen ödemeyen sigorta ödeyen ödemeyen vs diye uzar gider ilginize göre girip editleyeceğim. Adettindir edit*imla
Davye ile birlikte diş çekimi amacıyla kullanılır. Dişin tutucu liflerini koparmaya ve dişi hareketlendirmeye yarar.
alveol kretin iki yanına bağlanan, elmacık kemiği çıkıntısına komşu kas dokusudur.(bkz:alveol kret)
ağız içinde birden fazla olabilir.
Oda fiyatlarının kısa süredeki hızlı artışından çıkardığım olaydır. 2017-2019 arasında aşamalı olarak kabaca 200 400 600 şeklinde değişen oda ücretine bir yürüyüş bile düzenleyemediğimizden meydana gelmiştir.

Ayrıca bunun bir diğer nedeni de öğrencilik yıllarında asistanlar ve hocalar tarafından ezilmeye alışmamızdır. O kadar bıkmışızdır ki işimizi yapıp bir an önce uzaklaşmak isteriz. Olsundur.
o ilk farkındalık, ilk şok etkisi öyle değişik bir his ki hani halk arasında 'soğuk duş etkisi' derler ya öyle garip, ürpertici bir şey. insan durup düşünüyor o an ben şimdiye kadar ne yaptım diye, böyle gezdiğin tozduğun yerler gözünün önünden geçiyor tek tek. neyse artık hayırlısı deyip 1 hafta nazi kampına alıyorsun kendini. o değil bir de bu sene babalar gibi teoriğimiz var, dönemde 16 ders dostlar öyle düşünün. arkadaşlarımla otururken bir farkettim ki 1 hafta kalmış vizelere, zaten 1. sınıftan beri genelde bir durup 'haydaa bak yine bir hafta kalmış.' der, o hafta kütüphaneye yapışıp toparlardım durumu. mecbur yine kolu yastık yapıp bir hafta kütüphaneye devam edicez :')
edit: şu kadarcık çalışasım gelmiyor ama madem entryi yazıverdik size de bu salak günde bu kadar çalışmış ben her türlü çalışırım motivasyonu olsun diye gönderiyi günlük olarak düzenleyeceğim, eyyorlamam bu kadar
1.gün 3.30 :')
Teorik eğitim yükü oldukça fazla iken pratiklerden deli gibi telafilere bırakılan fakültedir. 3 5 diş yapmalık değil 48 96 diş yapmalık telafiler... Başka fakültelerde akranları 3.7 gibi ortalamalar yapabilirken burada pratiklerin geneli CC olduğundan ortalamanın yüksek olması imkansıza yakındır. Binası güzeldir, kanılasıdır. Ama amfiler bodrum katta kimsesizliğe terk edilmiştir. Klinikler teknolojiktir, hocalar günceldir lakin prekliniklerde mö kalma işler yapılır. Olsun denizi olan medeni bir sehirdesindir sonuçta...
arka grup dişlerin oklüzal yüzünde tüberkül ve kenar sırtların eğimlerinin bir açı altında birleşmesiyle oluşan uzun vadi şeklindeki oluşumlara verilen isimdir.
mandibulanın fizyolojik işlevler dışında yer çekiminin etkisiyle ve kendi ağırlığıyla maksilladan belirli bir mesafe uzaklaşmasına denir.
Asistan ablaya yanlış isimle hitap edince ablanın yüzünü bile dönmeden ben o değilim dediği an. Normalde isim konusunda hiç risk almam hocam derim ilk kez risk aldık patladık iyi mi.
Ön ağız boşluğudur. Önde dudaklar ve yanaklar, içte diş arklarıyla sınırlı bölgedir.
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin ilkini bu sene düzenlediği ve çeşitli müzik aktivitelerini de içeren esasında kardan diş yapmak yarışmasına dayanan eğlenceli ve diş hekimliğiyle sanatın harman olduğu keyifli bir festival. ileri ki yıllarda uluslararası alanda bir değere sahip olması ihtimaller arasında (*)
İskandinav ülkelerinde kapatılan biz de her gün bir yenisi açılan dhfler.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
İskandinav ülkelerinde fakültelerin kapatılmasını neye bağlıyorsunuz?
Ya da bizde açılan fakülteler hakkındaki yorumlarınız nelerdir?
Sağlık sisteminin geldiği nokta .10gündür yatak bulamayıp başkalarının 1günde bulduğu...o kadar kuralları çiğneyen insan varken kurallara uymayıp covid olan muhteşem kitleyi eve yollayıp bu insanlara öncelik vermemiz gerektiğini düşünüyorum.Masumlar ölmesin!
Gerçekten her gün ciddi ciddi düşündüğüm sorun. Asistanlar hocaların tribi, cebimizden harcayıp 5 kuruş maaş almamamız derken sinir/stres katsayım arşa çıktı. Yurtdışı düşünmüyor olsam çoktan bırakmıştım. Mezun olduğumda buraya okuduğum fakültedeki bütün hoca ve asistanları tek tek eleştirerek size bir “How to pick dental school 101” dersi vereceğim. Ki siz benim yaptığım hatayı yapıp bu Allah’ın belası yere gelmeyin
genel ağırlıklı not ortalaması
bölümümüzde (bkz:dus dershanesi) indirimi kovalamak dışında -ki bu da bir yere kadar çok önemlidir- bir önemi olmayan hesaplama
Modelaj yapmaya özenip birde güzel olsun mufladan iyi çıksın diye damla damla emekle döküp sonra o döktüğün mumları özenle geri kazıyıp parlaklık ve pürüssüzlük vermeye çalışmak bence dünyanın en sabırlı işidir ben en son yaptığım modelaj güzel olsun diye 5 saat gibi bir süre harcadım (allahı var ama harbidende mük oldu) yani bazen böyle alıp duvara fırlatıp parçalayacağınız geliyor insanın içinden ama sakın yapmayın oraya geldikten sonra bir daha baştan başlamaya cesaret edemeyiz geri bitirmeye ömür yetmez
#0[/modelaj]