başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Süreç bittiğinde insanlarla iletişim kurmakta zorlandığınız, yolda motorsiklet görünce dahi durup inceleyecek hale geldiğiniz sayko olaydır. Kendime ne yaptım ben böyle ya diye düşünmenize sebep olur ama yine de verdiğiniz emeğe sahip çıkmak için iyi ki yaptım dedirtir. Tabii sonuç istediğiniz gibi gelmemişse Allahım neydi günaaahım, günaahım neydi Allahım diye ortalıkta dolanabilirsiniz. En nihayetinde bu sınav şans işi çok da şey yapmamak lazım.
bana kalırsa resto . yok şu kadar saniye yok şöyle bileşik böyle görünüm. kafayı yedirdi bana. sizce hangisi ?
lütfen yerleşen arkadaşlar bu başlık altında bilgi verebilir mi? önümüzdeki senelere güzel referans olacağını düşünüyorum.
Öğrencilerini olabilecek bütün zor şartlara hazırlayan diş hekimliği fakültesidir. Buradan mezun olduğunuzda alet edevatsızda bir şekilde işleri halledebilirsiniz
temporamandibular rahatsızlıkları olan hastalarda kapanış bozukluklarıyla alakalı olan şikayetlerin tespitinde ve konservatif tedavisinde uygulanan, yapımında sert akriliğin tercih edildiği apereylerdir.
oklüzal yüzde gelişim oluklarından ayrılan ve tüberküllerin iniş yüzeylerinde yer alan alan, kısa ve çizgisel formda, kesitleri genelde yuvarlak veya 'U' şeklindeki girintilerdir.
4. Sınıfta nasıl hasta bakacağım stresine sokan, hayatı sorgulatan bir durum. Bugün hocamızın "İyi bir hekim olarak ayrılmayacaksınız buna vicdanım hiç rahat değil, çok üzülüyorum" dediği an her şeyin farkına vardım. Teorik bilgi bir şekilde halledilir ama pratiklerdeki deneyimsizlik nasıl halledilecek bilemiyorum. Korkuyorum ve üzülüyorum. İyi ve güvenilir bir hekim olmak istiyorum. Pandemi bizi mahvetti...
alt çene hareketlerine bağlı olarak alt ve üst çene dişleri arasındaki sentrik oklüzyonun bozulması ve bazı karşıt çene dişleri arasında değimlerin ortadan kalkmasına denir.
Tetik noktasının fırça, ölçü, parmak gibi çeşitli durumlarla aktive olması sonucu yaşanan olay
Kadın kadının kurdudur değil diş hekimi diş hekiminin kurdudur diye değişmesi gereken deyim. Birlik olabilsek çok yol alacağız ama maalesef.. Öğrencisi durumun vehametini anlamaz, atanan unutur, dusla giden ilişiğini keser vs..
Klinik açmak için fiziki şartlar nasıl olmalı. Mesela iki hekimlik bir klinik için en az kaç metrekare yer olmalı
Hastalarınızdan aldığınız hediyeler ?
Benim potez hastalarım sağolsun çeyizimi düzdüler evlenmeye hazır ve nazır bekliyorum arkadaşlar
küçük ve büyük azı dişlerinin tüberkül tepesinden oklüzal yüzün merkezine doğru uzanan dışbükey formdaki doğrusal çıkıntılardır.