ağız, diş ve çene cerrahisi bölümü, ağızdaki yumuşak ve sert dokularda gelişen deformitelerin, tümör ve kist gibi patolojilerin tedavilerinin yanı sıra çene kırıkları, sürmüş yada gömük kalmış dişlerin çekimi ile ilgilenen diş hekimliği bölümüdür. Çene ağrıları, TME eklemi hastalıkları, tükürük bezi problemleri, çene-yüz deformitelerinin düzenlenmesi de çene cerrahisinin ilgilendiği alanlardandır. bölümdeki hocaların (meslekteki en büyük komplikasyonları da kapsamasından dolayı olduğunu düşünüyorum) diğer branşlara göre bir tık daha agresif ve disiplinli olduğu bölümdür. uygulamalar esnasında yaratıcı küfürler duyulabilir
çoğu dhf öğrencisinin istediği "ulan bi cerrahi kazanalım bak bakalım para sa(ı)çmıyo muyum" dediği belki bir o kadar zevkli ama bir o kadar da okuması zor olan uzmanlık dalı
Uzun uzun yıllar aktif bir şekilde icra edilemeyecek uzmanlık dalı... Kimse 60 yaşında sinüs lifting yaparken kolu kırılsın istemez.
okunması ve icra etmesi zor olan bölüm. İnsanin delisi doktor, doktorun delisi cerrah olurmuş. Seçilebilecek 7 dal daha varken seçilmemesi gereken bölümdür.
Çocukluktan üniversite tercihlerine kadar tıp istedim hep, kazanamayınca diş hekimliğine girenlerdenim yani. Nasıl sevicem bu mesleği diye düşünürken kendi diş hekimimin de aslında cerrah olduğunu ve diş hekimliğinin dolgu yapmaktan[:)] ibaret olmadığını öğrendiğimden beri hedef koydum kendime bu dalı, bu sene hayalimi gerçekleştirmek için önümde kalan son senem, bakalım dus sonrası umarım bu entry’ye güzel bir güncelleme girebilirim..:)