Asıl amacı burada bulunan ve saydığı 10 fakülte içinde yer almayan diş hekimlerini bulup suikast düzenlemek dikkatli olun xd
Diş hekimliği kazanmak dışında bir vasfım yok vakalarında bugün… ne içine oturmuş kardeşim benim, bilseydik vallahi tercih etmez gelir sana sorardık hangi fakülte makbuldur diye. Piyasanın düşmesi, kalitesiz mezunlar çıkmasının hıncını meslektaşlarından çıkartmaya çalışan bir zavallısın. Umarım bir gün hayatta diş hekimliği unvanı dışında bir şeye sahip olursun hoş ki bu ego ve aşağılık kompleksiyle bu biraz zor.
Valla haklısın tek vasfım diş hekimliği:) en azından bir vasfım var senin gibi dişçi olmaktansa herşeye rağmen bir vasfım var..
başlığı atan kişi 19 mayısı yazmayı unutmuş böyle bir durum gerçekten de var ülkede 15 20 adet öne çıkan fakülte var . geriye kalan 80 fakülte o kadar iyi değil bunu şuradan anlıyoruz istanbulda bir binaya açılmış özel fakültelerden veya hastanesi olmayanlardan . hastanesi olmayan , preklinikleri yetersiz olan birçok fakülte var diş fak sayısı arttığı için artık bizim meslek de mühendisliğe dönecek yani odtü mezunu mühendis ile doğuda random bir yerde okuyan mühendis arasındaki fark diş bölümünde de olacak.
3 aşağı 5 yukarı bu civarda dişe gelir fakülte var, geri kalan çoğu açılmış veya açılan fakülte diş hekimliğinin geleceğine bir tehdit
tıp diş her yerde tıp diş algısının bittiği gerçeğidir. hem haklı önermedir hem haksız önermedir. ancak mesleğe atılınca bu fikrin değişeceğini düşünüyorum. kendini geliştirenin veya reklamını iyi yapanların daha ön planda olduğunu görüyoruz çünkü. nitekim köklü okulların mezunlarının hocalarınca haklı olarak pohpohlandığı da bir gerçektir.evet köklü okul farktır. ama eğitim ordaki 5 yıldan ibaret değildir. postgraduate dönemde neler yapıldığı çok önemlidir. tabi köklü fakülte mezunu değilseniz yapılan hataların diplomaya ve deneyimsizliğe laf getirdiği de bir gerçektir.
özellikle fakülteye yeni girmiş genç arkadaşların çok araştırması ve dikkatli yönlenmeleri gerekir diye düşünüyorum.
çünkü özellikle son 4 yılda olduğu gibi hiçbir zaman en yüksek sıralamalı diş hekimliği fakültesi 18bininciyi almadığı gibi nispeten düşük olanıda 36 bininciyi almamıştır. böyle büyük farklar oluşmamıştı.
fakültenizi iyi değerlendirin adı güven verir tabii ama hekim sayısı arttıkça pastadaki pay da küçülecektir. ve neden seni işe aliym sorusunun cevabını verebilmek önemlidir. zira çapadaysan hacettepedeysen bile 180 küsür arkdaşından farkın olmalıdır.

yine de umutsuz olunmamalı ve canla başla çalışılmalıdır.
Öncelikle iyi bir diş hekimi olmak için ÖSS den kaç puan aldığını karşılaştırmak saçma , sonrasında bahsi geçen Üni lerdeki akademik kadrodaki proflar doçlar odasından çıkmazken yeni açılan okullardaki Dr. Öğretim üyeleri daha dinamik ve daha çok öğretmen niteliğinde , kaldı ki mesleğe başladıktan sonra geçen 1 senede (teknisyen kliniği ya da çok kötü iş yapan sürüm kasan bir yerde çalışmadığınızı varsayıyorum ) nerden mezun olduğunun bir önemi kalmıyor , artık meslekte lisansı nerde okuduğun değil uzmanlık ya da doktora yapıp yapmadığın önemli
Sadece sizin gibi çirkin üsluplu birine cevabını vermek için hesap açtım . Sizin gibi Hiçbir üniversitenin ve hocalarımızın eğitimini degersizlestirmek istemem ama sizin de bildiğiniz gibi üniversite puanları verdikleri eğitime göre değil talebe göre puanları belirlenir . Bu arz talep doğrultusunda Erzurum ve dicle gibi bir çok üniversitenin puanı zamanla yükseldi ki benim girdiğim sene çoğu fakülteden gerideydi. Sizin gibi tek derdi prim olan biriyle muhatap olmaktan çekinmesem fakültemize gelin ve bir pratik derslerine , stajlarına bakın derdim. Yeteneğinizi bilmem ama bir hekime yakismayan ayrıştırıcı konuşmanizdan ötürü bile çift dönem okurdunuz. Ayrıca unutmayın eğitim elbette ki önemli ama günün sonunda bizi birbirimizden verdiğimiz emek farklı kılacak.