başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Kazanması ayrı zor, kazandıktan sonrası okuyup mezun olması daha zor olan bölüm. Hem teorik hem de pratik dersler sebebiyle oldukça yoğun bir tempoya sahip. Sevilmeden yapılacak iş değil. Diş hekimliği için en önemli şeylerden biri de sabırdır. El yeteneğiniz olsa bile düzenli, sabırlı olmadıktan sonra ne yazık ki hiçbir işe yaramıyor. Zamanla tüm zorluklara alışıyorsunuz. Pes etmemek gerek.
Sınırlı bir alanda çalışacaksınız ve ufacık bir yanlış muhteşem(!) hatalara yol açabiliyor. Soğukkanlı, kararlı, pratik olmanız gerekiyor. Preklinikte gün sonu teslime yetişme stresi varken iş hayatında da bu stres devam ediyor. Ne de olsa karşınızdaki hasta bilinci yerinde ve gözleri üzerinizde. Daha sırada bekleyen hastalar da mevcut. Tüm bu mükemmeliyetçi işlerin yanında zaman kontrolü de mühim. Bu ve daha nice olaya hazır olmak adına 5 yıllık bir eğitimde teorik, preklinik ve klinik süreçlerinden geçiyoruz.
Bir de bunlar yetmezmiş gibi son yıllarda artan öğrenci kontenjan sayısı ilerleyen yıllarda iş bulmayı daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. 5 yıldan sonra direkt meslek sahibi olunmasına karşın uzmanlığın önemi gittikçe artıyor. (bkz:Dus)
Devlette çalışıyorum dusa hazırlanıyorum birbirimizi gaza getireceğimiz bı dusbudy aranıyor.... Bir de Allah aşkına hangi sırayla nasıl çalışacağımızı bilen var mı
Kadının beyanı esastır martavalı yüzünden mahallenin şiddetine maruz kalan tecrübeli meslektașımıza geçmiş olsun
Merhaba arkadaşlar ben 2 yıllık diş hekimiyim.Piyasadaki belli başlı kliniklerin aşırı bir şekilde şubeleşme politikası izlediğini adım başı her yere klinik açma sevdasına düştüklerini gözlemliyorum.Ben bu durumu doyumsuzluk,aç gözlülük olarak algılıyorum.Meslektaşlarımız ileride hak ettiklerinin altında ücretlerle çalışmaya mecbur kalmalarıdan endişeliyim.Keşke bir kota olsa da mesleğimiz küçük bir grubun tekeline girmese.Sizin düşünceleriniz nedir acaba ben mi paranoya yapıyorum bilemiyorum gerçekten.
Preklinikte akrililten yapılan 3.-4.kaidede veya kaşıkta etkisini göstermeye başlayan uçucu akrilik monomerinden kaynaklanan öğrenciler arasında saçma sapan muhabbetler dönmesine yol açan tuhaf bir sarhoşluk durumudur.
Belki de en önemlisi olarak bel ve sırt egzersizleri ,
hasta skalasının artması için yabancı dil veya diller , hekimliğin yanında kesinlikle yardımı dokunağını düşündüğüm dental fotoğrafçılık veya diksiyon eğitimleri . Ayrıca zaman artık değişti ve insanların arz ve talepleri olarak beklentileri de değişiyor , insanlar artık bir iş yaptırmak istediğine uzmanları tercih etmekte bu nedenden ötürüdür ki uzmanlık da gereklidir diye düşünmekteyim . Eklemek istedikleriniz var mıdır ?
1988'de kurulmuş olan ve kıbrıs'ın başkenti lefkoşa bölgesinde bulunan üniversite. kıbrıs'ı bilmeyenler için, kazandıktan sonra "ada hayatı yaşayacağım ya deniz falan..." diye düşünerek gidip türkiye'nin ankara'sına (lefkoşa) gelmişsin gibi bir durumla ilk şok tokatı yenen kurak bir bölgedir. başta adaya sövüp sonra keşfettikçe öyle seversin ki bir daha türkiye sarmamaya başlar. diş hekimliği fakültesine gelecek olursak 2007'de kurulmuştur ve şu an dekanı türkiye'de protez bölümünün öncülerinden mutahhar ulusoy'dur. okulun kurucusu suat günsel türkiye'nin 7. zengini olup okulun girişine kendi markası olan gunsel adında elektrikli araba fabrikasını yaptırıyor ancak fakültenin lab bölümündeki eksiklerle ilgilenmeyi pek umursamıyor. fakültenin herkesin bildiği en büyük eksiği hasta potansiyeli. dolayısıyla staj bölümlerinde kolları sıvayıp hasta bulmak ve güzelce deneyim elde etmek bu üniversite için oldukça önemli. fakülte anlaşılacağı üzere çoğu zaman (birçok üniversitede olduğu gibi) öğrencilerin kendi çabaları üzerine gelişmektedir. ncads topluluğu ydü öğrencilerinin gelecek vaadeden ve başarılı bir girişimidir.
Protez yapılacak dişi belirli ölçülerde kesip küçülterek ölçü alma işlemine hazırlamak.
her girdiğiniz entry için 15 puan
aldığınız her artı oy için 5 puan
aldığınız her eksi puan için -2 puan
aldığınız favori için 10 puan
entry silme -12 puan

not: başlık açmak puan kazandırmaz, başkasının veya kendi açtığınız başlığın altına girdiğiniz entryler puan kazandırır.
not2: kendi entrynizi silerseniz de -12 puan alırsınız.
Diş hekimliği okuyanların bir çocuğunda takıntı halini almış olabilir.Aysel teyze olur,Veli amca olur konuşurken ilk dişleri dikkatimizi çeker.Yıllardır gördüğüm annemin bile yanına gidince konuştuğunda dişlerini inceliyorum. Bir de sevgiliniz varsa vay haline! Diş hekimi biriyle sevgili olmak herkesin harcı değil...
4. sınıfta psikologla anksiyetemi yenmeye çalışma serüvenim okul bitince psikiyatriyle sonlandı, keşke daha ilk fark ettiğimde yardım alsaymışım, bizden değerli mi..
tamamlanması için yeri gelince arkadaşın arkadaşı kırdığı, staj boyunca binbir türlü hesaba giriştiren, her öğrencinin korkulu rüyası
Final haftasına çok az bir zaman kaldı. Ben hariç herkes konser konser geziyor. Diş hekimliğinin geleceği muamma. Mental ve psikolojik olarak çöktüğüm bu dönemde mesleğe atandığımda şu tarihler arasında ne yapıyordun diye sormayı düşünüyorum. Çeşitli aktivitelere giden arkadaşlarımın tedavisini yapmayı düşünüyorum. Atandığımda şiddete uğrayabilirim, belki de dil öğrenip Almanya ya kaçabilirim, sağlık sisteminden dolayı az kazanacağım varsın onlardan gelen 3 5 kuruş da gelmesin. Hiççç öylesine bilendim kırıldım incindim ve artık eve gitmek istiyorum. Sizlik bir durum yok sevgili arkadaşlarım bu bölüm benim kişisel mevzum ve sıkıldım bu mevzudan
Pandemi sebebi ile aksamış olan pratik egitimimiz ile hasta bakmaya başlayacağız. Teorik olarak ne kadar bilgi sahibi olursak olalım bol bol pratik yapmak bambaşka bir şey. Giriş kavitesi açma seviyesinde aldığımız preklinik eğitimimiz ile hasta bakacağız. Öneri ve tavsiyelere açığız, teşekkürler.
halihazırda eğitim görmekte olduğum, nisan ayı içerisinde yeni binasına taşınması beklenen okul