başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Dus için kaynaklar çok çeşitli şampiyonlar notu miadent falan bir sürü çeşit var aralarındaki farklar hakkında bilgisi olan yazabilir mi? Ve vep kitapları ne derecede işlevsel
1908 yılında kurulmuş olup türkiyenin ilk diş hekimliği fakültesidir. şuanlık veznecilerde geçici kliniği dışında binası olmasa da hasta potansiyeli yüksektir.
5(beş) yıllık diş hekimliği eğitimini tamamlayıp (bkz:dus) sonrası 8(sekiz) anabilim dalından birinde 3 veya 4 yıllık alınan ek eğitim sonrası edinilen unvan
Azar yemeden mezun oldum diyen hekimlere inanmayınız. Komplikasyonsuz, azarsız kimse mezun olmuyor maalesef. Azar yerken karşıdakini alttan alıyormuş gibi durup içinizden ağız dolusu küfür ederseniz bu süreci daha kolay atlatırsınız. Naçizane tavsiyemdir. Sen neden mutsuz duruyorsun? Neden su içtin? Neden oturdun? Sakşın tutamıyorsun, anons edemiyorsun, senden hekim olmaz gibi saçma sapan soru ve aşağılama cümlelerine maruz kaldığınızda ise karşıdakinin kulaklarının yavaş yavaş büyüdüğünü hayal ederseniz bu laflar etkisini çabucak yitirecektir.
Devlette çalışıyorum dusa hazırlanıyorum birbirimizi gaza getireceğimiz bı dusbudy aranıyor.... Bir de Allah aşkına hangi sırayla nasıl çalışacağımızı bilen var mı
diş hekimliğinde uzmanlık sınavına hazırlık sürecinde kimine göre lüzmu olmayan kimine göre zaruri olan çoğu zaman eğitim yuvasından öte ticarethaneye dönen kurum
Merhaba arkadaşlar ben 2 yıllık diş hekimiyim.Piyasadaki belli başlı kliniklerin aşırı bir şekilde şubeleşme politikası izlediğini adım başı her yere klinik açma sevdasına düştüklerini gözlemliyorum.Ben bu durumu doyumsuzluk,aç gözlülük olarak algılıyorum.Meslektaşlarımız ileride hak ettiklerinin altında ücretlerle çalışmaya mecbur kalmalarıdan endişeliyim.Keşke bir kota olsa da mesleğimiz küçük bir grubun tekeline girmese.Sizin düşünceleriniz nedir acaba ben mi paranoya yapıyorum bilemiyorum gerçekten.
Özellikle bu dönemde pek hasta bakma fırsatı olamamış, daha rahat klinik eğitimi geçiren, eğitimimiz eksik kaldı ama görece minimum stresle mezun olduk/ sınıf geçtik diyen arkadaşlar devlet veya özel hangi üniversitelerdeler acaba diye merak ettiğim konudur. Mesela 10 aydır hasta bakan fakülte mevcutken 3-4 ayda hasta bakıp seneyi kapatan fakülte de mevcut mudur gerçekten? Çeşitli sebeplerle son sınıfta yatay geçiş yapma niyetiyle bu araştırmaya başladığımdan tecrübelerini ve bilgilerini mesaj veya entry olarak paylaşacak arkadaşlara büyük ihtiyaç duymaktayım
özellikle agresif periodontitisle ilişkili, gram negatif, fakültatif, virulans faktörleri şapka çıkartan, ismini söyleyince cool hissettiğiniz tekerlememsi bakteri.
Mahşer günü hesaplaşacak insan topluluğu. O arkadan çevrilen işler, birbirinden çalınan hastalar, asistana yanlış yapıp grubu yakmalar... Hepsi bu gruptadır. Birlik beraberlik yoksa zor olan staj barajlarıyla beraber hayatınızı cehenneme çevirir.
hiç bir şey öğrenemeden geçtiğim ders müfredatta bulunan konularla bölümümüzün çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası
bizim okul tam kapanmayla ilgili daha açıklama yapmadı sizin fakülteleriniz bu konuda neler dedi(5.sınıf öğrencileri için)
mikrobiyal dental plak bakterileri tarafından başlatılan şiddetli enflamatuar periodontal hastalıktır. sadece dişetini tutar, kemik etkilenmez. ağız içi bulguları; papiller bölgede krater tarzı defektler, pseudomembran görünümü, lineer eritem ve kanama şeklindedir. lezyonlar ağrılı ve dokunmaya duyarlı, metalik tat, paslı dil, baharatlı yiyeceklere karşı hassasiyet görülür.
Hemen tedavi edilmesi gereken ciddi,hayatı tehdit eden alerjik bir reaksiyondur. Atlattıysa ne mutlu biz diş hekimlerine.
Asistanlık için kötünün iyisidir. İlk sene düz diş çekimi 2. Sene 20'lik çekimi ile ömür geçer. Sevilirseniz bir kaç implant öğrenirsiniz. Baş asistan olursanız ekartörden başka aletler tutabilirsiniz mesela ortognatik ameliyatında serum sıkabilirsiniz işlem alanına.

Öğrencilikte mobbing sayesinde iyi diş çekmeyi mecburen öğrenirsiniz kendi kendinize. Sözlü sorularının vaka olarak hayatta karşınıza gelmesi kuvvetle muhtemeldir. Staj tekrarı aldığınız için üzülmezsiniz.