başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
özellikle agresif periodontitisle ilişkili, gram negatif, fakültatif, virulans faktörleri şapka çıkartan, ismini söyleyince cool hissettiğiniz tekerlememsi bakteri.
Restoratif işlemlerde önem arz eden kavram. Orantısal olarak: bağlanılan yüzey sayısı / bağlanmayan yüzey sayısı diye ifade ediliyor. C faktörünün yüksek olması restoratif malzemenin bağlanma kapasitesini azaltacağı ve büzülmeyi arttıracağı söylenmektedir. Özetle c faktörünün düşük olması istenir.
4. Sınıfta nasıl hasta bakacağım stresine sokan, hayatı sorgulatan bir durum. Bugün hocamızın "İyi bir hekim olarak ayrılmayacaksınız buna vicdanım hiç rahat değil, çok üzülüyorum" dediği an her şeyin farkına vardım. Teorik bilgi bir şekilde halledilir ama pratiklerdeki deneyimsizlik nasıl halledilecek bilemiyorum. Korkuyorum ve üzülüyorum. İyi ve güvenilir bir hekim olmak istiyorum. Pandemi bizi mahvetti...
sınavda kafa karıştırmak ve şıklara amoksisilin klavulanik asit yazmamak için farmacıların doğru cevap olarak koyduğu şık. preparatı bulana patent bedava
meslekte çoğu bir işimize yaramayacak olsa da dus için gerekli olan bilgiseli. yazar sayısı arttığında ders ders de açılır, şimdilik tek başlıktan devam edelim.
Belki de en önemlisi olarak bel ve sırt egzersizleri ,
hasta skalasının artması için yabancı dil veya diller , hekimliğin yanında kesinlikle yardımı dokunağını düşündüğüm dental fotoğrafçılık veya diksiyon eğitimleri . Ayrıca zaman artık değişti ve insanların arz ve talepleri olarak beklentileri de değişiyor , insanlar artık bir iş yaptırmak istediğine uzmanları tercih etmekte bu nedenden ötürüdür ki uzmanlık da gereklidir diye düşünmekteyim . Eklemek istedikleriniz var mıdır ?
Abi kizlarin bad boy sevdasinda vazgecmeyisi , lisedeki gibi herkesin calisan ogrenciyi asagilamaya calismasi
Diş Hekimliğinde kullanılan tüm malzemeler de olması gereken hijyen durumu. Alet üzerindeki tüm bakteri ve virüs patojenlerinin tamamen yok edilmesidir. Bunu kliniklerde otoklav kullanılarak sağlanmaktadır.
En az teknisyen kadar mesul müdür olan hekimin de suçlu olduğu illegal durumdur, meslegin itibari icinher görenin bilenin şiddetle şikayette bulunması gereken olaydir (bkz:) cekirdekten yetisme
Pedo hastalarında 1 senedir uygulayıp takibini yaptığım, mucizevi materyal. Çürükleri önlüyor, hassasiyet gideriyor ve kaviteyi temizliyor. Riva Star markası, şiddetle tavsiyemdir pedodontist meslektaşlarıma.
Türkiye’nin ilk kadın Diş Hekimi. Ferdane Bozdoğan, İsmail Şevki Bey ve Hatice Hanım’ın kızı olarak 1914 yılında Çorum’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokuldan sonra Erenköy Kız Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Tababeti Mektebi’nden 1936 yılında mezun oldu. Çorum’da muayenehane açtı ve Devlet Hastanesi’nde istihdam edilen ilk Türk kadın diş hekimi unvanını elde etti. 1939 yılında Çorum Halkevi Başkanlığı görevine getirildi.

1941 yılında Teğmen Kandemir Erberk ile evlenip, eşinin görev yerlerinde diş hekimliği yaptı. Eşinin ataşe militer olması nedeniyle Stockholm’de misafir hekim olarak görev üstlendi.

Diş hekimliğini, emekli olduğu 1983 yılına kadar İstanbul’da sürdürdü.

2005 yılının Mart ayında İstanbul’da vefat etti.
Bir ayları kaldı sınava arkadaşların. 2024 TYT'ye girecek olan arkadaşların da tam bir senesi kaldı. Yeni yeni öğrenciler diş hekimliği yazacak ve hayatlarını değiştirecek bir sınav olacak. Aramıza şimdiden katılacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Diş hekimliğini tercih edecek arkadaşlara da genel bilgi vermem gerekirse:
Diş Hekimliği, sağlık alanında önemli bir meslek olup, YKS'de tercih edilebilecek bir bölümdür. Diş Hekimliği programını tercih etmek istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Sınav Sonuçlarınızı Değerlendirin: YKS sonuçlarınızı değerlendirerek, Diş Hekimliği programı için gerekli olan puanları karşılayıp karşılamadığınızı belirleyin. Diş Hekimliği bölümü, genellikle yüksek puan gerektiren bir programdır. ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) web sitesinden geçmiş yıllarda bu bölüm için gereken taban puanları inceleyebilirsiniz.

Diş Hekimliği Programlarını Araştırın: Türkiye'de birçok üniversitede Diş Hekimliği programı bulunmaktadır. Bu programların müfredatı, eğitim süresi, staj imkanları, akademik kadro ve diğer önemli faktörleri araştırarak tercih edebileceğiniz üniversiteleri belirleyin.

Sıralama ve Tercih Listesi Oluşturma: Diş Hekimliği programlarını tercih listenize eklerken, üniversitelerin taban puanlarını, geçmiş yıllardaki sıralamalarını ve tercih sıralamanızı dikkate alın. Hem yerleşme olasılığınızı artırmak hem de tercih ettiğiniz üniversitede eğitim almak için stratejik bir sıralama ve tercih listesi oluşturun.

Kaynakları İnceleyin ve Hazırlanın: Diş Hekimliği sınavıyla ilgili konuları öğrenmek ve sınav tekniklerini geliştirmek için çeşitli kaynakları inceleyin. ÖSYM'nin yayınladığı geçmiş yıl soru kitapları, deneme sınavları ve konu anlatımlı kaynaklar size faydalı olabilir. Ayrıca, diş hekimliğiyle ilgili güncel gelişmeleri takip etmek ve mesleğin gerektirdiği bilgileri güncel tutmak da önemlidir.

Diş Hekimliği bölümünü tercih etmek istiyorsanız, sınavlara iyi hazırlanmak ve tercihlerinizi dikkatli bir şekilde yapmak önemlidir. Ayrıca, sınav dışında da gönüllü çalışmalar, stajlar veya diş hekimliği ile ilgili deneyimler edinmek de başvurunuzun değerini artırabilir. Sizlere YKS (TYT-AYT) sınav süreciniz ile ilgili de tyt konuları ve tyt çalışma programları için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. Şimdiden başarılar dilerim.
Her gün yenisi açılan fakülteler ve yetersiz istihdam sonucu her sene katlanarak artan kanayan yaramızdır. Önüne geçilmezse beyin göçünün artacağı aşikardır.
insanın fiziksel ve psikolojik özelliklerini inceleyerek insanın makine ve çevre ile olan uyumunu doğal ve teknik olarak araştırma ve geliştirme çalışmaları topluluğudur
İşbilim
Şuan pandemi olduğu için yaptığım şey. Tanıdık bir hekimin kliniğinde hastalarla şakalaşarak takılıyorum. Sürekli ayakta izlemek gerektiği için yorucu fakat eğlenceli