başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Hareketli mukozayla hareketsiz mukoza arasındaki sınırdır.
Protezin tutuculuğu ve rahatlığı açısından önemlidir.
Okula gidip hiç bir şey yapamadan geri dönmek.Ya da o kadar çok yapacak şey bulup hangisine yetişeceğini bilememek .Sonuç olarak dhf öğrencileri illaki sıkıntıdan çatlayacak bir gün .Benim için o gün bugün mesela.Çok neden var çok
insanın fiziksel ve psikolojik özelliklerini inceleyerek insanın makine ve çevre ile olan uyumunu doğal ve teknik olarak araştırma ve geliştirme çalışmaları topluluğudur
İşbilim
bana şu sıra şöyle bir zulüm yaratan diş;
görsel

evet saygı değer dişçiler bana yardım edin.
Bir klinikte çalışmaya başlayacağım personel,klinik şefi ve hastalarla iletişimden tut tedavi sırasında yapılacaklara kadar neler tavsiye edersiniz?Tecrübeli meslektaşlar bilgilendirirse çok sevinirim
Çekilmiş dişi su ve çamaşır suyu karışımında saklarken su ve çamaşır suyu oranı ne olmalı ve ne kadar süre çamaşır sulu suda bekletmeliyiz?
5(beş) yıllık diş hekimliği eğitimini tamamlayıp (bkz:dus) sonrası 8(sekiz) anabilim dalından birinde 3 veya 4 yıllık alınan ek eğitim sonrası edinilen unvan
alt çene dil tarafında, dil tabanının mandibular kretle birleştiği bölümdür.
alt protezin, içerideki sınırını oluşturur.
Spiroket cinsinden oldukça kıvrak, şekli türbüşona benzeyen bakteri türü. O kadar incedir ki periodontal ligament lifleri arasından kolayca sızıp inflamatuar yanıt oluşturabilir. Mikroskopla görülmesi zordur, zira çok hareketli ve incedir. Retrograd pulpitise yol açan primer bakteri türüdür.
Klinik açmak için fiziki şartlar nasıl olmalı. Mesela iki hekimlik bir klinik için en az kaç metrekare yer olmalı
Sen en büyük günahların bedelisin dedirten fakat sonunda ise "iyi ki Hacettepe mezunuyum"u dibine kadar hissettiren okul. Sizi aşk ile nefret arasındaki ince çizgide cambaz yapan fakülte.
Türk Diş Hekimlerinin yapay zeka gücü CranioCatch; tanı ve tedavi planlamasında diş hekimlerine yardımcı olacak yapay zeka platformu ile dünyada öncü olarak Türk diş hekimlerine katkıda bulunuyor. Radyografilerin otomatik olarak değerlendirilmesini sağlayan yapay zeka sistemi ile tanı ve tedavi planlamasında kolaylıklar sunan sistem, yapay zekanın hayatın her alanında gelişen potansiyelini, diş hekimliği alanına da taşımış oluyor. [yapayzeka][/craniocatch]
restore edilecek dişin, dişlerin veya bölgenin üzerine uygulanacak protezin bir maketinin hazırlanmasıdır.
geçenlerde kanal tedavisi için gittiğim hekime bir dişhekfak öğrencisi olarak yanlışlıkla dişçi demem sonucu, "sen de mi be.." manasındaki bakışlara maruz kalıp utançtan yerin dibine girdiğim durum.
şahsen karşıdaki hekim olduğumu farkında fakat sadece ağız alışkanlığı olarak dişçi diyorsa, aşağılamak gibi bi amaç gütmüyorsa umrumda olmaz.
neyse efenim, herkesin hassasiyet seviyesi farklı, dişçi değil diş hekimi!
edit:imla
muayene sonrası fiyatı duyan hastaların verdiği ilk tepkilerdendir... bunun akraba versiyonlarıda mevcut olup şark kurnazlığıyla tedavi ücretinde indirim beklentisindeki hezeyan hali:) senelerdir bu kulaklar neler duydu neler yaşadı,şimdiden yenı mezun ya da mesleğin ilk yıllarındaki arkadaşlara sabır ve çelik gibi sinirler temenni ediyorum..altta yorumlarda özelde devlette ya da fakültede hastalardan gelen enterasanlıkları yazında sözlük şenlensin :))
sürünsek bile fakültemizde sürünüyorduk şimdi ne yaptığımızı da anlamıyoruz dedirten eylem