başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Sayıca türeyen hasta tipi, bir gün yanlışlıkla maydonoza dolgu yapacaktım.Allahtan hocam uyardı ‘’kız o maydonoz dokunmaa’’.Vallahi maydonoz orda kalmaktan kararmış.O günden beri sondla iyice bakıyorum bir maydonoz vakası daha istemiyorum
ağız, diş ve çene cerrahisi bölümü, ağızdaki yumuşak ve sert dokularda gelişen deformitelerin, tümör ve kist gibi patolojilerin tedavilerinin yanı sıra çene kırıkları, sürmüş yada gömük kalmış dişlerin çekimi ile ilgilenen diş hekimliği bölümüdür. Çene ağrıları, TME eklemi hastalıkları, tükürük bezi problemleri, çene-yüz deformitelerinin düzenlenmesi de çene cerrahisinin ilgilendiği alanlardandır. bölümdeki hocaların (meslekteki en büyük komplikasyonları da kapsamasından dolayı olduğunu düşünüyorum) diğer branşlara göre bir tık daha agresif ve disiplinli olduğu bölümdür. uygulamalar esnasında yaratıcı küfürler duyulabilir
Lingual bar (dil barı)
Çift lingual bar ( sonsuz kroşe 'Kennedy barı' lingual bar )
Kesintili çift lingual bar
Labial bar
Lingual plak
Kesintili lingual plak
temel bilimlerdeki tecrübesinden dolayı çok güçlü olan ancak klinik bilimlerde aynı yetkinliği gösteremeyen rakip kurumuna göre daha çok eğitim kurumu olan ankara öğrencisine torpili seven dershane
Tam renkli bulk fill kompozitlere alıştık, iyice pekiştirdik derken; akışkan, seviyelenebilen ve tek renklisi (A1-D4 arası tüm renkleri karşılayan) dolgu materyali çeşiti. Bugün Charisma markayı deneme fırsatım oldu, o kadar kolaylaştırdıki restorasyonumu şaştım kaldım. Estetik ve renk uyumu mükemmel.
herhangi bir sistemik hastalığınız var mı? (örneklemek istenirse kalp, şeker, tansiyon vs. diye belirtilebilir)
bulaşıcı bir hastalığınız var mı?
ilaca karşı veya başka bir alerjiniz var mı? diye uzayan sorgulama
Uzmanlık sınavları, bir bilimsel alanda belirli yeterlilikleri sağlamış meslek çalışanlarının alanlarında derinleşmek ve nitelikli çalışmalar yapmak amacıyla kariyerlerine yol verdikleri ilk basamağı ifade eder. yalnızca akademik düzeyde bir bilgi değil aynı zamanda mesleki beceri ve alakayı da gerektirmektedir. Dolayısıyla akademik kariyerden farklı bir dinamiği bulunan uzmanlık eğitimi, dikkat edilmesi gereken, yerinde ve hayati hamleleri yapmayı zorunlu kılan bir eğitim türüdür.

Diş hekimliğinde uzmanlık yapılabilecek 8 adet anabilim dalı mevcuttur:
- endodonti anabilim dalı
- ağız, diş ve çene cerrahisi anabilim dalı
- ortodonti anabilim dalı
- pedodonti anabilim dalı
- protetik diş tedavisi anabilim dalı
- periodontoloji anabilim dalı
- ağız, diş ve çene radyolojisi anabilim dalı
- restoratif diş tedavisi anabilim dalı
diş eti gülümsemesi olarak geçmekle birlikte kemal sunal çok güzel örnektir.
etyolojisi şunlardır:
aşırı maksiller gelişim
vertikal büyüme yönü
kısa üst dudak
artmış kontraktilite
genetik
büyüme gelişim dönemi
görsel
Ülkemizde açılan 99.diş hekimliği fakültesi ünvanına sahip okul.

2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle eğitime başlanılması planlanıyormuş fakat henüz fakülte hazırlıkları tamamlanmadığından ilk öğrencileri bir süreliğine Ankara üni. Diş hekimliği fakültesinde eğitim görecek.
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin ilkini bu sene düzenlediği ve çeşitli müzik aktivitelerini de içeren esasında kardan diş yapmak yarışmasına dayanan eğlenceli ve diş hekimliğiyle sanatın harman olduğu keyifli bir festival. ileri ki yıllarda uluslararası alanda bir değere sahip olması ihtimaller arasında (*)
siftah benden,
solist üçüncü molar:
devitalim ama hayattayım tarifi çok zor
çıkmaz bir pozisyondayım gel bul beni doktor
"can bonomo - hikayem bitmedi"
Oklüzal yüzey posterior (arka) dişlerde çiğneme yüzeyi alanı iken .Oklüzyon çenenin kapanma biçimidir.Hatalı oklüzyon tipleri de mevcuttur.Maloklüzyon olarak adlandırılan bu durumlarda çeşitli tedaviler yine mevcuttur.
Posterior dişler : Büyük azı ve küçük azı iken geri kalan dişler anterior dişler olarak adlandırılmaktadır
gerçekleştirilmesi aşırı zor olan, sabır ve maddi durum gerektiren olay. amerika dünyadaki hiçbir okulun diş hekimliği diplomasını denk saymaz(suudi arabistan king abdulaziz unisi dışında). eyaletten eyalete değişse de süreç genel olarak şöyledir: önce INBDE adlı bizim DUS a benzeyen hazırlanırken aylarınızı vereceğiniz bir sınavı ve yanında TOEFL sınavını verirsiniz. daha sonra okulların yabancı diş hekimlerinin akreditasyonu için açılmış bölümlere başvurursunuz ve eğer sizi seçerlerse 2 senelik yıllığı 100.000 dolar gibi bir paraya mal olan eğitime başlarsınız. sizi seçerlerse diyorum çünkü her INBDE ve TOEFL sınavını geçen alınmaz. sınav skorunuz vs birçok kritere bakılarak alınır ve bu kısım gerçekten çok rekabetçidir çünkü dünyanın her yerinden binlerce diş hekimi başvurur ve çok az sayıda öğrenci alınır. seçilirseniz 2 senenin sonunda da akreditasyonuzu alırsınız. (arada transkript gönderme oraya buraya üyelik açma gibi adımlarda vardır ama onlar küçük adımlar)