başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Pedo hastalarında 1 senedir uygulayıp takibini yaptığım, mucizevi materyal. Çürükleri önlüyor, hassasiyet gideriyor ve kaviteyi temizliyor. Riva Star markası, şiddetle tavsiyemdir pedodontist meslektaşlarıma.
diş hekimliğinde uzmanlık sınavına hazırlık sürecinde kimine göre lüzmu olmayan kimine göre zaruri olan çoğu zaman eğitim yuvasından öte ticarethaneye dönen kurum
İki diş hekimi sadece mesleği konuşur derlerdi de inanmazdım. O yüzden böyle bir başlık açtım. Çünkü neden olmasın?
Bu aralar Smallpools, NEFFEX - the answer
tam pandemilik şarkı
celal şengör'ün dahi diktatör kitabında atatürk ile iran şahı arasında geçen bir olaydan söz edilir.

almanya'da nazi yönetiminin gücü hissedilmektedir, insanlar görüşlerinden ve kimliklerinden ötürü işlerinden olmakta, kamplara gönderilmektedir. okumuş adamların, büyük profesörlerin nazi baskısından kurtulmak ve başka ülkelerde iş bulmak için açtığı bir organizasyon vardır isviçre'de.

o yıllarda atatürk de üniversite devrimi ile ilgilenmektedir. isviçre'deki bu organizasyona bağlı philip schwartz, atatürk'ün böyle bir arayışta olduğunu öğrenince türkiye'ye geliyor ve paşa ile görüşüyor. atatürk: "alanında en iyi olanları istiyorum" diyor ve bir zaman sonra schwartz bir liste ile geliyor fakat diş hekimliğinde mesleğinin en iyisi olan prof. alfred kantorowicz'in adının üstü çizilmiştir. atatürk nedenini merak ediyor, "efendim, kendisi sosyal demokrat olduğundan lichtenburg konsantrasyon kampındadır. reich hükümeti bu adamı bize teslim etmez, bu yüzden listenin ikinci sırasındaki arkadaşı size öneriyorum" yanıtını alıyor, atatürk itiraz ediyor ve almanya'ya mektup yazılıyor.

gel zaman git zaman bir yanıt alınamıyor, bunun üzerine schwartz paşayı vazgeçirmek için yolları aşındırıyor, paşa dönemin dışişleri bakanı tevfik rüştü aras'ı yanına çağırıp reich hükümetine bir nota çekilmesini söylüyor, notada şu iletiliyor: "iki ay mektubumuza yanıt verilmemesi türkiye cumhuriyeti hükümeti'ne kasıtlı bir hakaret midir?"

48 saat sonra kantorowicz serbest bırakılır ve istanbul'a gelir. böylece türkiye'de diş hekimliğinin kurucusu olur.
iran şahının da o sıra diş sorunu yaşadığı öğreniliyor. atatürk, şah'a "majeste, dünyanın en iyi diş hekimi bizim memlekette, arzu ederseniz sizi misafir etmekten memnuniyet duyarız" der, şah bunun üzerine türkiye'ye gelir.

şah'a dolmabahçe sarayı'nda özel diş muayenehanesi kurulur, şah'a yapılan protezin ardından şah memnun kalır ve çağdaşlaşma yolunda hızla ilerleyen türkiye cumhuriyeti devleti komşularına "en iyiler bendedir" mesajı verir.
ağız köşelerinin çatlaması, kuruması veya enfekte olması şeklinde tanımlananan hastalıktır. perleche veya angular stomatitis diye de adlandırılır. tükürük (saliva) dudağın köşelerinde sıkışıp birikir ve daha sonra kuruyunca oradaki deri çatlar. kişi çatlamış deriyi, yalayıp ıslattıkça da o bölgede mantarın büyümesi için daha elverişli bir ortam oluşturur.
en yaygın nedenlerinden birisi candida mantarıdır. bunun dışında susuzluk, kötü ağız ve diş bakımı, diş teli veya protez kullanımı, üst dudağın alt dudağa göre daha ileride olması, vitamin veya demir eksikliği, sigara kullanımı da sebelerine eklenebilir.
diyabet hastalarında yaygın görülmesi, bu kişilerin kanlarında yüksek oranda glikoz bulunması ve candida gibi mantarların da glikozu büyümek için kullanması yüzündendir. ayrıca bu kişilerin bağışılık sistemi zayıf olduğu için iyileşme süreleri de daha uzundur.
angular cheilitis antibakteriyel, antifungal veya nemlendirici kremler ile tedavi edilebilir. eğer hastalığın nedeni vitamin veya mineral eksikliği ise, yeni bir diyet veya takviye besinler de önerilebilir.
Dişte uzmanlık sınavında yeterli puana sahip olmanın yanı sıra pskolojik rahatsızlıklardan muzdarip olması beklenilen kişidir.
Türkiye’nin ilk kadın Diş Hekimi. Ferdane Bozdoğan, İsmail Şevki Bey ve Hatice Hanım’ın kızı olarak 1914 yılında Çorum’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokuldan sonra Erenköy Kız Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Tababeti Mektebi’nden 1936 yılında mezun oldu. Çorum’da muayenehane açtı ve Devlet Hastanesi’nde istihdam edilen ilk Türk kadın diş hekimi unvanını elde etti. 1939 yılında Çorum Halkevi Başkanlığı görevine getirildi.

1941 yılında Teğmen Kandemir Erberk ile evlenip, eşinin görev yerlerinde diş hekimliği yaptı. Eşinin ataşe militer olması nedeniyle Stockholm’de misafir hekim olarak görev üstlendi.

Diş hekimliğini, emekli olduğu 1983 yılına kadar İstanbul’da sürdürdü.

2005 yılının Mart ayında İstanbul’da vefat etti.
doktorlar mezun olduklarında adları üzerinde doktor olurlar*
diş hekimleri lisans düzeyini bitirdiklerinde doktora için henüz yeni başvurabilirler.
doktor olmak için tıp fakültesi bitirilmeli ve zorunlu hizmet yapılmalıdır. bu sırada genel tabip olarak çalışılınır yani. kadındoğumdan da anlayacaksın cildiyeden de.
diş hekimi olmak için zorunlu hizmete gerek yoktur. devlet diplomayı anında verir

halk doktorları sevmez sürekli kazıklandıklarını düşünürler hep, maaşlara laf ederler
halk diş hekimlerini sever

doktorların birsürü dizisi vardır
diş hekimlerinin dizileri yoktur

diş hekimi anatomi dersinde vucudu yüzeyel öğrenirken ağızın içini çok detaylı bilir
doktor ağız içinde sadece damak dişlerin adları damarlar vs bilirken en ince ayrıntısına kadar vucut anatomisi bilir
yani aynı ders adı altında farklı şeyler öğrenilmektedir

diş hekiminin el emeği daha fazlayken
doktorlardan sadece cerrah olanlar aynı el becerisi ve emeğine sahip olmalıdırlar

doktorlar devlet dışında-artık- kanunlar yüzünden daha nadir iş bulma olanağına sahiptirler
diş hekimlerinin böyle bir kanuni kısıtlaması yoktur ancak muayenehanelerinş açmak bir doktora göre* çok daha masraflıdır

diş hekimleri öğrencilik yıllarında boyunları ağrıyana kadar hasta bakarlar, sabundan diş modelleri yontarlar
doktorlar öğrencilik yıllarında acilde kan alır dikiş atar kan gazı bakarlar. dahiliye vizitlerinde sıkılırlarvs..

doktorlar kütüphaneyi hukuk fakültesinden arkadaşlarıyla yaşam alanı olarak paylaşırlarken
diş hekimlerinin programları daha kolaydır. gece 12den geç yattıkları ortalama bir diş öğrencisi açısından nadir görülen bir durumdur.

diş hekimliği sırasında biraz çocuk , biraz ortodonti olmak üzere sırayla tüm branşların stajları yapılır. diş mezunu birine çürüğünüzü de sorarsınız
diştelinizi de. bir uzman kadar bilmese de mutlaka bir fikri olacaktır.
doktorlar tıp fakütesinde çocuk cerrahisinden kadın doğuma, radyolojiden plastik cerrahiye kadar dahili ve cerrahi branşların stajlarını yaparlar.
yani bir beyin cerrahına cildinizdeki lezyon hakkında fikir danışabilirsiniz, bir plastik cerraha gastroenterit hakkında soru sorabilirsiniz,bir psikiyatra çocuk hastalıklarını danışabilirsiniz bir kadındoğumcu da radyoloji hakkında fikir verebilir, tabii ki uzmanı kadar olmayacak derecede.
Bayağı komik şeyler çıkacak gibi görünüyor. Ben başlıyorum :d

Fırçalamaya fırçalamaya tartar olur.
gerçekleştirilmesi aşırı zor olan, sabır ve maddi durum gerektiren olay. amerika dünyadaki hiçbir okulun diş hekimliği diplomasını denk saymaz(suudi arabistan king abdulaziz unisi dışında). eyaletten eyalete değişse de süreç genel olarak şöyledir: önce INBDE adlı bizim DUS a benzeyen hazırlanırken aylarınızı vereceğiniz bir sınavı ve yanında TOEFL sınavını verirsiniz. daha sonra okulların yabancı diş hekimlerinin akreditasyonu için açılmış bölümlere başvurursunuz ve eğer sizi seçerlerse 2 senelik yıllığı 100.000 dolar gibi bir paraya mal olan eğitime başlarsınız. sizi seçerlerse diyorum çünkü her INBDE ve TOEFL sınavını geçen alınmaz. sınav skorunuz vs birçok kritere bakılarak alınır ve bu kısım gerçekten çok rekabetçidir çünkü dünyanın her yerinden binlerce diş hekimi başvurur ve çok az sayıda öğrenci alınır. seçilirseniz 2 senenin sonunda da akreditasyonuzu alırsınız. (arada transkript gönderme oraya buraya üyelik açma gibi adımlarda vardır ama onlar küçük adımlar)
apeks locator la sık sık yanlış ölçüm yapıyorum var mı bu aletin bir püf noktası buyrun öğretin lütfen
(bkz:vefa anadolu lisesi) ismini tarihî yarımada'da yerleşkesinin bulunduğu vefa semtinden alan okul, ana dille öğretim yapılan ilk sivil lise olma özelliğini taşır. türkiye'de 10, istanbul'da 7 tane bulunan, yabancı dil hazırlık eğitimiyle beraber 5 yıl eğitim veren anadolu liselerinden biridir. uluslararası bakalorya diploma programının akreditasyon çalışmalarını tamamlayan okul haziran 2019'da ib dünya okulları listesine dâhil olmuş ve akreditasyonla ib-dp diploması vermeye başlamıştır.
ölçüsü alınacak kısım net çıkacak kadar akışkan olsun hastanın soluk borusunun da ölçüsünü almayacak kadar yoğun olsun derken akla karayı seçtirir
Kaygılıdırlar , sürekli bir telaş halindedirler. Ne yapsanız dert olur memnun olmazlar, üstüne bir de sizi de stres eden kişilerle karşılaşırsınız.Al sen yap demek gelir içimizden...tabi çok iyi bizleri dinleyip üstesinden birlikte geldiğimiz hastalarımız da mecvuttur.Staja geçtiğinizde çoğu hastanızın muayene formunda anksiyete yazısı görmeye şimdiden alışın .
Kendi işine bakmak yerine birbirini takip eden hekimcikler yuvası. 'bu endikasyon yanlış' doğrusunu sen yap o zaman sevgili yüce hekim.
' bu hastaya başladıysan devam et ' napayım devam ederken gelmediyse evine gidip getireyim mi hastayı.
' idare şöyle idare böyle ' toplantı olur sayın başhekimişkom haklısınız en haklı sizsiniz
Yani işin özü şu öğrencilikteki fesatlıklar meslekte devam ediyor. Allah düşürmesin.



'
Sınava girecek tüm meslektaşlarımıza başarılar dilerim. Ertelenip uzunca bir süre belirsizlik içinde çalışmaya devam ettiniz içtenlikle tebrik ediyorum hepinizi. Emeklerinizin karşılığını almanız ümidiyle...
Yeni mezun diş hekimiyim,bir süre gözlem yapiyorum suan bir dis hekiminin yaninda, açık öğretimden bir şeyler okumak istiyorum ileride işime yariycak muhasebe ya da sağlın işletmeciliği gibi. Okuyan varsa aydınlatabilir mi dentistler
Yürek isteyen olaydır,hocanın kızması an meselesidir. Ama tüm bunlara rağmen 100kişiden 70’i eline alır o dişi.Umarım sevgili hocalarımız bunları okumazlar.Sevgiler,saygılar.