başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Mesleği uygularken uyulması gereken ahlaki değer ve etik kuralları inceleyen bilim dalıdır
prepare dişe vazelin banyosu yaptırmanıza rağmen dişe daimi kronları kıskandıracak kadar iyi yapışan ve bir daha çıkmayan akrilik. ya da hayata tutunma konusunda ders verici nitelikte bir şey.
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin ilkini bu sene düzenlediği ve çeşitli müzik aktivitelerini de içeren esasında kardan diş yapmak yarışmasına dayanan eğlenceli ve diş hekimliğiyle sanatın harman olduğu keyifli bir festival. ileri ki yıllarda uluslararası alanda bir değere sahip olması ihtimaller arasında (*)
siftah benden,
solist üçüncü molar:
devitalim ama hayattayım tarifi çok zor
çıkmaz bir pozisyondayım gel bul beni doktor
"can bonomo - hikayem bitmedi"
Cam iyonomer siman (cis), diş dokuları ile kimyasal bağlanabildiği ve antikaryojenik özellikte olduğu için klinik uygulamalar da sıklıkla tercih edilen bir dolgu materyali. Günümüzde, cis gibi remineralizasyon potansiyeline sahip restoratif materyaller minimal invaziv diş hekimliği ile çok daha fazla popüler hale gelmiş, kullanımı çok artmıştır.

CİS ler dolgu, simantasyon ve diş koruyucu olarak kullanılabilmekte. SDI Riva markası favorim, Fuji markasıda bi o kadar kaliteli markalardan biri.

Kullanın kullandırtın arkadaşlar.
3. Sınıfa geçeceğim, tek başarısız dersim anatomi, sınıfta kalır mıyım?
Alttan alma imkanı var mı? Veya daha önce anatomiyi alttan alan oldu mu?
Spiroket cinsinden oldukça kıvrak, şekli türbüşona benzeyen bakteri türü. O kadar incedir ki periodontal ligament lifleri arasından kolayca sızıp inflamatuar yanıt oluşturabilir. Mikroskopla görülmesi zordur, zira çok hareketli ve incedir. Retrograd pulpitise yol açan primer bakteri türüdür.
Asistanlık için kötünün iyisidir. İlk sene düz diş çekimi 2. Sene 20'lik çekimi ile ömür geçer. Sevilirseniz bir kaç implant öğrenirsiniz. Baş asistan olursanız ekartörden başka aletler tutabilirsiniz mesela ortognatik ameliyatında serum sıkabilirsiniz işlem alanına.

Öğrencilikte mobbing sayesinde iyi diş çekmeyi mecburen öğrenirsiniz kendi kendinize. Sözlü sorularının vaka olarak hayatta karşınıza gelmesi kuvvetle muhtemeldir. Staj tekrarı aldığınız için üzülmezsiniz.
adnan yükselin kurduğu ve rektörü olduğu üniversite. diş hekimliği ve tıp öğrencilerine ayrı bir değer veriliyor. dekan (bkz:bilinç bulucu) hem tatlı hem sert bi hocadır. yamuk yapmamanız gereken ilk hoca olarak liste başında birinci sırada
Yeni resmi gazete kararı ile açılmıştır.

102.fakülte hayırlı olsun!!!
Bu sene bereket var bereket...(!)
Kazanması ayrı zor, kazandıktan sonrası okuyup mezun olması daha zor olan bölüm. Hem teorik hem de pratik dersler sebebiyle oldukça yoğun bir tempoya sahip. Sevilmeden yapılacak iş değil. Diş hekimliği için en önemli şeylerden biri de sabırdır. El yeteneğiniz olsa bile düzenli, sabırlı olmadıktan sonra ne yazık ki hiçbir işe yaramıyor. Zamanla tüm zorluklara alışıyorsunuz. Pes etmemek gerek.
Sınırlı bir alanda çalışacaksınız ve ufacık bir yanlış muhteşem(!) hatalara yol açabiliyor. Soğukkanlı, kararlı, pratik olmanız gerekiyor. Preklinikte gün sonu teslime yetişme stresi varken iş hayatında da bu stres devam ediyor. Ne de olsa karşınızdaki hasta bilinci yerinde ve gözleri üzerinizde. Daha sırada bekleyen hastalar da mevcut. Tüm bu mükemmeliyetçi işlerin yanında zaman kontrolü de mühim. Bu ve daha nice olaya hazır olmak adına 5 yıllık bir eğitimde teorik, preklinik ve klinik süreçlerinden geçiyoruz.
Bir de bunlar yetmezmiş gibi son yıllarda artan öğrenci kontenjan sayısı ilerleyen yıllarda iş bulmayı daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. 5 yıldan sonra direkt meslek sahibi olunmasına karşın uzmanlığın önemi gittikçe artıyor. (bkz:Dus)
alveol kretin iki yanına bağlanan, elmacık kemiği çıkıntısına komşu kas dokusudur.(bkz:alveol kret)
ağız içinde birden fazla olabilir.
hastaların bir yerlerde gördüğü faydalı(!) uygulamaları bize de öğretircesine anlatması