başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Sevgili diş hekimleri, kullandığınız ve memnun olduğunuz markalar nelerdir? Kompozit, bond, guta, eğe vs
Örneğin GC Bond Premio dan ben memnunum tavsiye ederim gibi
Black sınıflamasına göre hazırlanan kavitelerde çürüğün olmadığı bölgeleri de "olur ya çürür" diyerek kavite sınırları içerisine dahil etmeye denir. (bkz:Koruma için Genişletme)
Neü diş. hek. fak. öğrencilerinin çıkardığı el emeği göz nuru dergidir. Adını yirmilik dişlerden ve yirmili yaşlardan almıştır. İçerisinde aşırı faydali bilgilerle birlikte eğlenceli içerikler de mevcuttur. Aralık 2021'de ikinci sayısını çıkaracak olan bu derginin 1. sayısının okunması ve 2. sayısının heyecenla, merakla beklenmesi şiddetle tavsiyedir. (bkz:yirmilikdergi)
Protez yapılacak dişi belirli ölçülerde kesip küçülterek ölçü alma işlemine hazırlamak.
artık gına getiren mizahtır. tamam en diş hekimiz sizsiniz, gerçekten hastalarla çok komik diyaloglara giriyorsunuz inanıyoruz canı gönülden ama mizah herkesin yönelmesi gereken bir alan değildir belki de (*)

örnek:
hastaya rubber dam ile işlem yapıcaz dedim hasta "roberto carlos emekli olmadı mı ya" dedi ahhdsgd.

pedo kliniğindeyken ağzını açamayan hastaya "uçak geliyoor" demişimdir ve işimi hemen bitirmişimdir.
mandibulanın sağa veya sola doğru yan hareketlerinde, mandibulanın taşındığı yöndeki yarım diş arkı bölümüne denir.
Muhtemelen kanin dişidir. Kanin dişleri genelde en son kaybedilir, ağızda en uzun köke sahip olduklarından kemik rezorbsiyonunu engellemesi için de ağızda tutulmaları ekstra önemlidir.
İzmir de resmi olarak 2010 yılında açılan ve 2011-2012 yıllarında Diş Hekimliği de olmak üzere eğitime başlayan devlet üniversitesidir.
Diş Hekimliği fakültesi İzmir Çiğli yerleşkesindedir.
Tipik tüm Diş Fakültelerinde var olan zorluklarını tümüyle barındıran ama en güzel yanlarından olan prof. hocalarının çoğunun kadın olduğu kaliteli öğretmenlerinin olduğu iyi bir bölüm.
Diş Hekimliği fakültesin de aynı dönem de hem ingilizce hem türkçe sınıfları mevcut. Diğer Fakültelere oranla asistan sayısı daha fazla bu da asistan başına daha az öğrenci demektir.
çene hareketlerinin tümünü veya bir kısmını taklit ederek alt ve üst modellerin bağlanabildiği, çenelerin ve TME'nin temsil edildiği mekanik alete verilen isimdir.
Mesleği uygularken uyulması gereken ahlaki değer ve etik kuralları inceleyen bilim dalıdır
Protez alçı odasında trim makinesinde protezi trimlerken, makineye su veren su borusu yerinden çıkmış tazyikli suyla duş almıştım ama 5 yılın verdiği zeki ve çeviklikle boruyu yerine oturtmayı başarmış , o halde işime devam etmiştim kimse de nerde nasıl ıslandın dememişti çünkü burası diş hekimliğiydi
İlk muayenede ve tedavide ayna ile birlikte her zaman kullanılan el aletidir. Düz bir sapı ,çengel veya orak şeklinde sivri bazende yuvarlatılmış ucu vardır. Diş hekiminin olmazsa olmazı.
doktorlar mezun olduklarında adları üzerinde doktor olurlar*
diş hekimleri lisans düzeyini bitirdiklerinde doktora için henüz yeni başvurabilirler.
doktor olmak için tıp fakültesi bitirilmeli ve zorunlu hizmet yapılmalıdır. bu sırada genel tabip olarak çalışılınır yani. kadındoğumdan da anlayacaksın cildiyeden de.
diş hekimi olmak için zorunlu hizmete gerek yoktur. devlet diplomayı anında verir

halk doktorları sevmez sürekli kazıklandıklarını düşünürler hep, maaşlara laf ederler
halk diş hekimlerini sever

doktorların birsürü dizisi vardır
diş hekimlerinin dizileri yoktur

diş hekimi anatomi dersinde vucudu yüzeyel öğrenirken ağızın içini çok detaylı bilir
doktor ağız içinde sadece damak dişlerin adları damarlar vs bilirken en ince ayrıntısına kadar vucut anatomisi bilir
yani aynı ders adı altında farklı şeyler öğrenilmektedir

diş hekiminin el emeği daha fazlayken
doktorlardan sadece cerrah olanlar aynı el becerisi ve emeğine sahip olmalıdırlar

doktorlar devlet dışında-artık- kanunlar yüzünden daha nadir iş bulma olanağına sahiptirler
diş hekimlerinin böyle bir kanuni kısıtlaması yoktur ancak muayenehanelerinş açmak bir doktora göre* çok daha masraflıdır

diş hekimleri öğrencilik yıllarında boyunları ağrıyana kadar hasta bakarlar, sabundan diş modelleri yontarlar
doktorlar öğrencilik yıllarında acilde kan alır dikiş atar kan gazı bakarlar. dahiliye vizitlerinde sıkılırlarvs..

doktorlar kütüphaneyi hukuk fakültesinden arkadaşlarıyla yaşam alanı olarak paylaşırlarken
diş hekimlerinin programları daha kolaydır. gece 12den geç yattıkları ortalama bir diş öğrencisi açısından nadir görülen bir durumdur.

diş hekimliği sırasında biraz çocuk , biraz ortodonti olmak üzere sırayla tüm branşların stajları yapılır. diş mezunu birine çürüğünüzü de sorarsınız
diştelinizi de. bir uzman kadar bilmese de mutlaka bir fikri olacaktır.
doktorlar tıp fakütesinde çocuk cerrahisinden kadın doğuma, radyolojiden plastik cerrahiye kadar dahili ve cerrahi branşların stajlarını yaparlar.
yani bir beyin cerrahına cildinizdeki lezyon hakkında fikir danışabilirsiniz, bir plastik cerraha gastroenterit hakkında soru sorabilirsiniz,bir psikiyatra çocuk hastalıklarını danışabilirsiniz bir kadındoğumcu da radyoloji hakkında fikir verebilir, tabii ki uzmanı kadar olmayacak derecede.
(bkz:pedodonti)
bir gün umuyorum ki buraya pedodontist olarak entry girerim. mesleki anlamda benim için en tatmin edici an mutlu bir çocuğun tedavi bitimindeki gülümsemesi. canavar çocuklarla da bi şekilde anlaşacağız artık (bkz:allah sabrını veriyor)
5(beş) yıllık diş hekimliği eğitimini tamamlayıp (bkz:dus) sonrası 8(sekiz) anabilim dalından birinde 3 veya 4 yıllık alınan ek eğitim sonrası edinilen unvan
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin ilkini bu sene düzenlediği ve çeşitli müzik aktivitelerini de içeren esasında kardan diş yapmak yarışmasına dayanan eğlenceli ve diş hekimliğiyle sanatın harman olduğu keyifli bir festival. ileri ki yıllarda uluslararası alanda bir değere sahip olması ihtimaller arasında (*)