başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Bazı diş hekimlerinin zoruna giden, bazılarının umrunda olmayan olay.
Kendine dişçi diyen diş hekimleri de mevcut bu arada
Organize olan normal dokunun farklı bir yerde yerleşmesidir. Örneğin pankreas dokusunun midede yerleşmesi gibi.
Gerçekten her gün ciddi ciddi düşündüğüm sorun. Asistanlar hocaların tribi, cebimizden harcayıp 5 kuruş maaş almamamız derken sinir/stres katsayım arşa çıktı. Yurtdışı düşünmüyor olsam çoktan bırakmıştım. Mezun olduğumda buraya okuduğum fakültedeki bütün hoca ve asistanları tek tek eleştirerek size bir “How to pick dental school 101” dersi vereceğim. Ki siz benim yaptığım hatayı yapıp bu Allah’ın belası yere gelmeyin
Hastanın dişlerinin önceki hali ve prosedür sonrası halinin ya yana konup paylaşıldığı sayfalardır. Bu tarz reklamların yasak olduğunu söyleyenler vardır. Ama bendimce bir sorun yok, (bkz:)stalklanası sayfalar
Bölüme ilk başlayanlar daha iyi bilir.İnce motor denen bir şey ilk sınıftan itibaren karşımıza çıkıyor.Parafin oynarken olsun, preprasyon yaparken olsun ✋ imizin daha iyi iş yapabilmesi ince iş gerktiren durumlarda daha rahat konsantre olmak için geliştirilmesi gereken motor.Elbette her yiğidin yoğurt yiyişi farkıdır ama ben bu yoğurdu Kalimba çalarak yiyiyorum.Hem kafayı rahatlatıyor hem beceri sağlıyor .İmkanı olanlara tavsiye edebilirim.Şimdi diyeceksiniz bu kadar sıkıntının içinde bi de bununlamı ugraşalim . Saygı duyarım tabii
Aydın şehir olarak aşırı sıkıcı olsa da bir çok şehire yakın olması bir ve tek avantajıdır.
Adnan Menderes üniversitesi (adü) diş hekimliği fakültesi, diğer fakültelerin olduğu dağ başındaki kampüste olmayıp şehrin merkezinde devlet hastanesin yanındadır. Ama ilk 3 sınıfta tıp fakültesi dersliklerinde teorik dersler görülür (çünkü fakültedeki derslik 60 kişilik, sınıf mevcutları en az 100)
Pratik derslerde de yine preklinikte mevcut öğrenci sayısının yarısı hatta yeni gelen sımıflarda üçte biri kadar yer olduğundan normal ders saatinin en iyi ihtimalle yarısı kadar eğitim görülüyor. ( gruplar halinde derslere geliniyor)
Fakültenin ameliyathanesinin olması, ilçelerden muğla denizli hatta izmir illerinden çok sayıda hastanın gelmesi avantaj.
Fakülte 2013 yılında kurulmuştur. 2014 yılında ilk öğrencilerini almış 2019 yılında ilk mezunlarını vermiştir.
2018 yılında uluslararası sağlık turizmi adına Kuşadasında İnternatinol dent care ismiyle yabancılara hizmet vermeye başlamıştır.
2020 yılında Ağız ve diş sağlığı hastanesi adını da almıştır.
çene hareketlerinin tümünü veya bir kısmını taklit ederek alt ve üst modellerin bağlanabildiği, çenelerin ve TME'nin temsil edildiği mekanik alete verilen isimdir.
Şükür mezun edene . Ben hayatta karşılaştığım cesaret edemediğim şeyleri burda yaşadıklarımla kıyaslıyorum , şu an perio sözlüsüne girmek mi bu mu diye :( Neyse yazacak arkadaşlara bilgi olsun diye birkaç bilgi vereyim
Okul merkezi bir yerde değil etrafında hiçbir şey yok market ATM vs.
Tek sosyal alan bahçe ve kantin , hastalarla yakından sosyalleşebilirsiniz.
Onun dışında genelde öğrenciler okul civarı sitelerde kalır ya da merkezde devlet yurdu ve özel yurtlarda . Merkeze ulaşım zor otobüs desen gelmiyor gelse tıklım tıklım ulaşım çok sıkıntı . Neyse başlık açıldı altını doldururlar artık bb
bir ışık kaynağı altındaki cismin renginin başka bir ışık kaynağı altında farklı görünmesidir.
genelde tek başarısı sınav kazanmaktan ibaret olan, insan ilişkilerine dair pek fikri olmayan, hayatı da bir sınavmışçasına yaşayan minik asistancıklar
Periodontoloji dişleri çevreleyen yumuşak ve sert dokuların anatomi fizyoloji ve histolojisini inceleyen ; bu dokularda meydana gelen hastalıkları araştıran , bu hastalıkların tedavisini ve tedavi sonucu elde edilen sağlığın devamlılığını sağlayan diş hekimliği anabilim dalıdır.Stajyer diş hekimliği öğrencileri arasında ise bilek ağrılarının temel sebebi, küretle kocaman taşları kazımaya çalışmanın verdiği yorgunluk, fakülteye gelen hastaların ilk uğradığı bölüm olarak bilinir.
Ortodonti kelimesi, Yunanca'da düzgün anlamına gelen “ortho” ve diş anlamındaki “odons” kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır.
Ortodonti anabilim dalı, dişlerin, alveol kemik üzerinde doğru şekilde yerleşmesi ve yüz deformitelerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık dalıdır.