başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
1988'de kurulmuş olan ve kıbrıs'ın başkenti lefkoşa bölgesinde bulunan üniversite. kıbrıs'ı bilmeyenler için, kazandıktan sonra "ada hayatı yaşayacağım ya deniz falan..." diye düşünerek gidip türkiye'nin ankara'sına (lefkoşa) gelmişsin gibi bir durumla ilk şok tokatı yenen kurak bir bölgedir. başta adaya sövüp sonra keşfettikçe öyle seversin ki bir daha türkiye sarmamaya başlar. diş hekimliği fakültesine gelecek olursak 2007'de kurulmuştur ve şu an dekanı türkiye'de protez bölümünün öncülerinden mutahhar ulusoy'dur. okulun kurucusu suat günsel türkiye'nin 7. zengini olup okulun girişine kendi markası olan gunsel adında elektrikli araba fabrikasını yaptırıyor ancak fakültenin lab bölümündeki eksiklerle ilgilenmeyi pek umursamıyor. fakültenin herkesin bildiği en büyük eksiği hasta potansiyeli. dolayısıyla staj bölümlerinde kolları sıvayıp hasta bulmak ve güzelce deneyim elde etmek bu üniversite için oldukça önemli. fakülte anlaşılacağı üzere çoğu zaman (birçok üniversitede olduğu gibi) öğrencilerin kendi çabaları üzerine gelişmektedir. ncads topluluğu ydü öğrencilerinin gelecek vaadeden ve başarılı bir girişimidir.
Devlette çalışıyorum dusa hazırlanıyorum birbirimizi gaza getireceğimiz bı dusbudy aranıyor.... Bir de Allah aşkına hangi sırayla nasıl çalışacağımızı bilen var mı
parotis bezi absesi veya parotis ameliyatları sırasında auriculotemporal sinirin zedelenmesi sonucu ortaya çıkan bir sekeldir. yemek sırasında kulak arkasında (retroauricular-temporal alan) kızarıklık, ağrı ve terleme gibi semptomlar gösterir.
Öncelikle bu entry ne kimsenin moralini bozmak için ne de kötümser davranıp karaları bağlamak için yazılmıştır.Tek amaç şu an durumun farkında olmayan kişilerin ve okul hayatı dahil birlik olamayan sadece "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" kafasında olan kişilerin de gerçekliği anlamasını sağlamaktır.

1- Kontenjanlar
Diş hekimliği fakültesinden bu sene mezun olacak kişi sayısı yaklaşık olarak 3900.
Yıllara göre bakarsak:
2021: 3900
2022: 4500
2023: 6000
2024:6500
2025: 7700
Oranlamalara dikkat edin. Ütopik dereceli artışlar var. Öyle bir şey ki geçtiğimiz sene (yani 2025 mezunları) tam 7700 kişi.Buna karşılık 16000 tıp kontenjanı açılmış. Düşünün tıp gibi 40 ana bilim dalından oluşan bir fakülteye 16000 kontenjan verilirken diş hekimliği gibi daha spesifik ve özel bir alana yarısı kadar kontenjan veriliyor.

Ve işin kötü kısmına geliyorum. Şu an türkiyede 99 adet diş hekimliği fakültesi var.Bu entry'i yazdığım tarihten 6-7 ay sonra okuyacak olursanız 100'ü geçtiğimizi görmeniz bile muhtemel.
99 fakültenin 20'si henüz eğitim hayatına başlamamış.Ve er yada geç başlayacak. Hepsinin en az 60 öğrenci aldığı durumda bile 1200 kontenjan artışı kafadan geliyor.
Eski okulların hiç kontenjan arttırmadığı durumda ( ki bu da muhtemel değil her sene 10ar 20şer artıyor) senelik 10000 mezun verilecek duruma geleceğiz.

2- Atamalar
Diş hekimlerinin atamasının genel olarak azaldığına dair bir görüş var.Oysa ki atamalar aslında azalmadı. Atamaya talep arttı. Çünkü ilk başlığımızdaki kontenjan sayısı buna sebep olan yegane durum.
2017 yılından beri her sene ortalama 1000 kişilik atama açılıyor. Bu sayı bazen 1200e çıkmış.Bazen de 800lere inmiş. Ciddi bir düşüş veya ciddi bir artış olması beklenmiyor.
Genel olarak devletin belirlediği ortalama sayı bu şekilde olacak gibi duruyor.
Biliyoruz ki diş hekimliği eğitimi pahalı olduğu gibi bir diş sağlığı hastanesi kurmak da devlete oldukça masraflı olabiliyor. ADSM açılması da bu sebeple daha sınırlı oluyor ve sağlık bakanlığının yatırım platformuna baktığımızda açılan hastane sayısına göre açılan adsm sayısı oldukça az.

Ek bir not da eklemek gerekirse ezelden beri aslında diş hekimliği direkt devlete atanayım da çalışayım tarzı bir meslek olmadı. Fakat durumlar öyle bir hale geldi ki artık devlette sıkıntılı şartlarda eksik malzeme, düşük çalışma ücreti gibi durumlara rağmen atamalara olan talep arttı.

2020 4.dönem açıktan atama kurasına katılan diş hekimi sayısı yaklaşık 5000 dolaylarında. Ve sadece 200 kişi atandı!

    Türkiye’de 1 diş hekimine düşen kişi sayısının 2 bin 496 olduğunu bildirdi. Koca, OECD ülkelerinde ise 1 diş hekimine düşen kişi sayısının bin 685 olduğunu açıkladı.
Küçük şehirde çok fazla dershane seçeneği olmayan biri olarak başvurduğum dershanedir. Ankara'da yüzyüze ders işlenmekte, eş zamanlı olarak da diğer şehirlerden herkes izleyip canlı soru sorabilmektedir. Fiyatları rakiplerine kıyasla daha uyguna gelebilmektedir. Yine de daha uygun fiyata denk gelmesi açısından üçüncü hatta ikinci sınıftan kayıt yaptırmanızı öneririm. Kitaplar ve dersler birbirine paralel gidiyor. 3. Sınıfta 4 derse erişim sağlayabiliyorsunuz, 4-5. Sınıflarda ise normal dus dershanesi şeklinde ilerliyor. YouTube'da demo derslerini görebilirsiniz.

Tustime'ın geçmişi olsa da Dustime yeni kurulan bir dershane denebilir. 2021 mart dus'u açıklandığı zaman başarı hakkında daha da fikir vereceğini düşünüyorum. Ciddi sayıda soruya net referans olduklarını paylaştılar. Şimdiye kadar almış olduğum 4 dersten de gayet memnun kaldığımı fikir vermesi açısından belirtmek isterim.

Eğer gerektiği zaman bilgisayarın başına oturup disiplini sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız bence zorlanmadan verim alabileceğiniz bir sistem.

(bkz:tustime)
temel bilimlerdeki tecrübesinden dolayı çok güçlü olan ancak klinik bilimlerde aynı yetkinliği gösteremeyen rakip kurumuna göre daha çok eğitim kurumu olan ankara öğrencisine torpili seven dershane
Selam arkadaşlar bu konuda bir sürü araştırma yaptım, ingilizcesidir, alesidir, torpilidir kafam epey karıştı. Doktoraya başvuru süreci hakkında net bir şekilde fikri olan bu konuya gönül vermiş arkadaşlar varsa dinlemek isterim. Üniversitelerin tavrı elbette değişiyor ama totale bakıldığında gerekli resmi şeyler süreç vs ne derseniz dinlemeye hazırım.
Daha dün gibi hatırlıyorum ilk günümüzdü ilk dersimizdi de hatta.İnci hoca o kadar bahsetmişti ki.Şimdi o kısımlara çok (insanlarla uğraşacağımız kısımlara) yakın değilsiniz ama ileriki zamanlarda işiniz insanlarla uğraşmak olacak diye.İnsanlarla iletişimi iyi olmayanların bir daha düşünmesini falan söylemişti.Evet arkadaşlar insanlarla uğraşacağız.İşimiz her ne kadar tıbbi olsa da bire birde iyi olmamız gerekiyor.Fakültede aldığım ilk not da buydu: İNSANLARLA UĞRAŞACAKSINIZ .
Türkiye’de her meslekten gönüllüleri ve kuruluşları örgütleyerek toplumun ağız ve diş sağlığının korunmasına hizmet eden dernektir.
Toplumda koruyucu diş hekimliği, beslenme alışkanlıkları ve diş bakımının ağız ve beden sağlığında ki önemini kavramış bilinçli bireylerin sayısını arttırma amacı taşır.
Üyesi olmaktan ve bu derneğin değerlerine hizmet edip projelerinde yer almaktan gurur duyduğum dernektir.
Resmi olarak 2011 yılında kurulmuş olup, eğitim hayatına 2015 yılında başlamıştır. İlk mezunlarını 2020 yılında vermiştir. Bünyesinde 4 profesör, 18 doktor öğretim üyesi bulundurmaktadır. Hocalar ve asistanlarla iyi bir ilişki kurabilirseniz sorun yaşamazsınız. Dersle ilgili olun, teslimleri geciktirmeyin, hocalara saygı çerçevesinde sorularınızı yönelttiğinizde hepsi içtenlikle yardımcı olacaktır. Tıp dersleri için ise köklü bir geçmişi olan trakya tıp hocalarından ders almaktayız.
Henüz fakülte binası yok. Balkan kampüsündeki hastanenin hemen yanında diş hekimliği fakültesi yazan binada preklinkler ve diş kliniklerinin bir kısmı burada yer almakta. Endodonti, restoratif diş tedavisi ve pedodonti ise yine balkan kampüsündeki eczacılık fakültesi binasının alt katında yer alıyor.
Dersleri eski ve yeni tıp binalarında (iki bina aynı yerde), bazen de eczacılık fakültesinde görmekteyiz. Başlarda bu dağınıklık gözünüzü korkutsa da zamanla alışıyorsunuz.
Öğlen yemekleri için hemen tıp binalarının yanında “menza” tabelası bulunan binada yiyebiliyorsunuz. Büyük yemekhaneye gidip zaman kaybetmiyorsunuz.
Trakya üniversitesindeki tek sorun fakülte binası ve hastanesinin tek yerde toplanmıyor oluşu. Yaklaşık 3 yıl içerisinde ise herhangi bir aksilik çıkmazsa bu sorun da ortadan kalkacak gibi görünüyor. Beklemedeyiz :)

Son bir dipnot da verelim: edirne bir öğrenci olarak çok rahat olabileceğiniz bir şehir. Yurt, apart, ev konusunda bir sürü alternatif var. Devlet yurtları da gayet iyi. Zaten kampüse yakın/kampüsün içindeki kyk’lara diş ve tıp öğrencileri kolaylıkla yerleşiyor. Özeller de gayet güvenilir.
Şehrin en işlek yeri ayşekadın, zaten burada ayşekadın yerleşkesi de bulunmakta. Dışarıda vakit geçirmek istediğinizde rahatlıkla tercih edilebilir.
Zaten ödev teslimlerinden, sınavlardan fırsat bulduğunuz vakit kendinizi dışarı atıyorsunuz.
Edirne halkı da gayet sevecendir, kimse kimseye laf etmez karışmaz. Ama yine de esnafa karşı uyanık olun derim, her şehirde olduğu gibi; öğrenciler para kapısı olarak görünüyor.
bana şu sıra şöyle bir zulüm yaratan diş;
görsel

evet saygı değer dişçiler bana yardım edin.
Vance joy -- riptide
çok tatlı , insanı gülümseten bir şarkıdır

I was scared of dentists and the dark
I was scared of pretty girls and starting conversations
Oh, all my friends are turning green
You're the magician's assistant in their dream

https://www.youtube.com/watch?v=uJ_1HMAGb4k
sürünsek bile fakültemizde sürünüyorduk şimdi ne yaptığımızı da anlamıyoruz dedirten eylem
Hocam diş hekimliğinde gerek devletten özele gerekse özelden devlete geçiş yapanlar ders saydırma işlemleri vs. olanlar bilgilendirme amaçlı yazabilir mi çok fazla bilgi bulamadım bunun hakkında
diş dizisinin en arkasında yer alan, üçüncü büyük azı dişleridir. genellikle yirmili yaşlarda süren bu dişler çoğu zaman çenedeki yer darlığı, sürme pozisyonundaki sapma veya ilgili bölgedeki kemik yoğunluğu gibi sebeplerle kısmen çıkmakta (sürmekte) veya çene kemiği içinde gömülü durumda kalmaktadır
5(beş) yıllık diş hekimliği eğitimini tamamlayıp (bkz:dus) sonrası 8(sekiz) anabilim dalından birinde 3 veya 4 yıllık alınan ek eğitim sonrası edinilen unvan
Acıma duygusunun kalplerinden sökülerek çıkarıldığına ve günışığı görmeden büyüdüklerine inandığım insan topluluğu. Derste sabit ses tonu ile slayt okumalarıyla ünlüdürler ve tabi dhf öğrencilerine eziyetin 50 tonunu yaşatmalarıyla..