başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
yahu finalden o puanı alabilseydim büte kalmazdım niye bütte aynı puanı almam gerekiyor dedirtir.
Tercih etmeden önce ' ağız kokusu mu çekeceksin' derler, fakülteye başlayınca akrabalar arasında 'çabuk mezun ol dişimiz kalmadı' diye komik olmayan espriler yaparlar, arkandan 'tıp kazanamadı dişe gitti' diye gülerler, toplumda asla hekim sıfatını layık görmezler, her atamaya 5-7k insanın başvurup açılan kontenjanın 200-400 olduğunu bilmezler ama yakındığınız zaman nankörlük yaptığınızı ileri sürerler. Diş hekimi olmak kimseyi asla memnun edememek, damdan düşenin halini damdan düşen (başka diş hek fak mağdurları) anladığından sadece kendi içinde eğlenebilen bir gruba dahil olmak demektir.
Dus için kaynaklar çok çeşitli şampiyonlar notu miadent falan bir sürü çeşit var aralarındaki farklar hakkında bilgisi olan yazabilir mi? Ve vep kitapları ne derecede işlevsel
DDS ( Doctor of Dental Surgery ) veya DMD ( Doctor of Medicine in Dentistry ) birebir aynı şeyi ifade eden ABD deki diş hekimliği tanımıdır.

Lise eğitiminin ardından önce College eğitimi (4 yıl) alıp sonrasında DAT ( Dental Admission Test ) sınavını geçen bir kişi Dental School’a kaydolduktan sonra 4 yıllık eğitim daha alır , gittiği Dental okulun tarzına bağlı olarak DDS veya DMD ünvanına sahip olur.

Bu ünvanı alması dental practice yapabilmesi için yeterli değildir.

National Board Examination denilen NBDE part 1 ve part 2 sınavlarını geçmelidir.
Bu sınavları geçtikten sonra eyaletten eyalete değişkenlik gösteren hatta bazı eyaletlerde zorunluluk olmayan , Clinic Examination/ Live-Patient Examination sınavından da geçtikten sonra , Dental Practice yapabilir hale gelir.

DDS veya DMD ünvanı alan kişi Doktor ünvanına sahiptir , Türkiye’de ise Doktor ünvanına sahip olmak isteyen bir diş hekimi Ph.D yani Doktora yapmalıdır.
n. alveolaris inferiorun innervasyonunun bloke edilmesini amaç edinen anestezi tekniği. başarısızlık oranlarıyla bilinir. fakültede öğrencilerin öğrenirken birbirini denek olarak kullandıran tekniktir ayrıca. direkt ve indirekt yöntemleri bulunmaktadır.
*eğer çalışılan alan bukkal mukoza ile diş etini içine alan yani molar bölgede yapılan cerrahi işlem olursa infiltrasyon anestezisiyle desteklenir.
Sağlık sisteminin geldiği nokta .10gündür yatak bulamayıp başkalarının 1günde bulduğu...o kadar kuralları çiğneyen insan varken kurallara uymayıp covid olan muhteşem kitleyi eve yollayıp bu insanlara öncelik vermemiz gerektiğini düşünüyorum.Masumlar ölmesin!
Çekilmeden önce doğal dişlerin içinde bulunduğu, at nalı şeklindeki kemik çıkıntısıdır.
Sadece yüzde elli ve tam burslu öğrenci kabul eden vakıf üniversitesi. Parafin tiryakisi yaptıran, anatomi dersinde espiri fırtınasına kaptıran bir üniversite. Protetikte telafiye alışmış, sınavında 50 alsa bayram eden öğrenciler bulunur. Binanın dış cephesi nostaljiktir. Bahçedeki rengarenk ağaçlar öğrenciyi zorlu ders çıkışı teselli eder. Bir rivayete göre şu an, evet evet tam bu an içerisinde bulunduğumuz milisaniye içerisinde bir yerde aglayarak protetik ödevini yetiştirmeye çalışan bir bvü öğrencisi vardır. Şaka bir yana, diger özeller arasında süt gibidir. Devlet üniversitesi olacakken son anda u dönüşü yapmışcasına takılır.
Adsmlerde yıllardır devam eden performansa bağlı maaş sistemi yeterince yıpratıcıyken ; pandemi sürecinde döner sermayeye bağlı ek döner almadan hasta bakılması ( ki randevu sistemi açılıp her türlü işlemlerin yapılması) hekimleri mesleki anlamda demoralize etmektedir.. yıllardır konusulan sabit maaşa duzenleme bir türlü gelmemekte; son yayınlanan genelgede ‘her ne olursa olsun istifa edilemeyeceği’ ibaresi hekimler açısından bardağı taşıran son hamle olmuştur..kuşkusuz ki her adsm hekiminin yıllardır aklında olan özel sektör fikri pandemi sürecinde daha da yoğunlaşmıştır..
zaten zor olan diş hekimliğini daha da zorlaştıran bazı derslerde Türkçe müfredata göre daha az konu içeren fakat bilinmeyen kelime yüküyle bu açığı kapatan artıları ve eksileri tartışılabilecek konudur
genelde ingilizce yeterliliğiyle(bkz:yökdil vs...) uğraşmaya gerek kalmaz,ama yeterlilik sonrasındaki dus ingilizce değildir.
ağız kısmı kısa ve düz olan, levha şeklindeki metal alaşımları kesmede kullanılan alettir.
Türkiyede ve yurt dışında bazı okulların verdiği diş hekimliğinde masterlık ünvanı sanırım ülkemizde bu ünvanın geçerliliği yok içeriği hakkında bilgisi olan varmı
Diş hekimliği fakültesinde henüz 1.yılım olması nedeni ile hangisinin malzemelerinin daha dayanıklı ve daha uygun olduğunu bilmediğim yer. Abilerim, ablalarım aşağıya bilgilendirirseniz sevinirim
Diş hekimliğine başlamadan önce hayatımda hiç kan vermemiştim , serum taktırmamıştım.Lakin geldi çattı 4.sınıf derken kanal tedavilerle dolgularla kana yavaştan başladım alışmaya.Bir süre ameliyata giremedim.Şuan 5.sınıftayım alıştım artık diş çekebiliyorum,ameliyat asisteliğini çok rahat yapıyorum.Kısacası sevgili küçük sınıflar bu tarz iğrenmeleriniz , korkularınız varsa kasmayın kendinizi.İnsan alışıyor bir şekilde.Tabi kana bakamayan biri için doğru meslek olur mu ne kadar severek yapar o sizle alakalı,bölümü yazmadan önce bol bol kan göreceğinizi aklınızda bulundurun.