başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
apeks locator la sık sık yanlış ölçüm yapıyorum var mı bu aletin bir püf noktası buyrun öğretin lütfen
İçinde bulunan zor durumu en iyi şekilde idare edip hocaların ve hastaların beklentilerini üstün şekilde karşılamak suretiyle toplanan puanların o yıl, dönem ve stajki acınızı bir nebze azaltabilmesidir.
zaten zor olan diş hekimliğini daha da zorlaştıran bazı derslerde Türkçe müfredata göre daha az konu içeren fakat bilinmeyen kelime yüküyle bu açığı kapatan artıları ve eksileri tartışılabilecek konudur
genelde ingilizce yeterliliğiyle(bkz:yökdil vs...) uğraşmaya gerek kalmaz,ama yeterlilik sonrasındaki dus ingilizce değildir.
Pedodonti (çocuk diş hekimliği) 0-13 yaş arasındaki bebek ve çocuk ağız, diş sağlığıyla uğraşan uzmanlık dalı.
Pedodonti Anabilim Dalı diş hekimliğinin yaşa bağımlı olarak çalışan tek branştır. aynı zamanda özel ilgi gerektiren iletişim bozukluğu olan ve/veya engelli bireylerin de tedavilerini özel teknikler kullanarak (sedasyon veya genel anestezi altında) gerçekleştirebilmektedir.
Pedodonti eğitimi alan ve pedodonti konusunda uzmanlaşmış diş hekimlerine pedodontist unvanı verilir. Dolayısıyla pedodontist, bebeklikten ergenlik dönemine değin çocukların dişlerinde öncelikle koruyucu diş hekimliğini uygulayan ve oluşan diş hastalıklarının tedavisiyle ilgilenen kişidir.

Preklinik dönemlerinde pedo kolay ya halledilir gibi düşünülse de klinkte çocuklar epey zorluk çıkarabiliyor. Aman eliniz ısırılmasın dikkat :)
Bayağı komik şeyler çıkacak gibi görünüyor. Ben başlıyorum :d

Fırçalamaya fırçalamaya tartar olur.
haydi bakalım anlatın
benim hayatımda çalınmayan malzemelerim son preklinik dersimde gitti, bir kutu C tipi silikon putty lightbody katalizörle birlikte gökyüzünden el sallıyor
son preklinik sınavımda godeden de olduk bir de aeratör bozuldu o da son kazığını attı eyvallah
Diş hekimliği fakültesinin bize kazandırmış olduğu iki uçlu duygu durum bozukluğu diğer adıyla manik-depresif hastalık..
Arkadaşlar kusura bakmayın senede 3 5 diş çekip çektiğiniz diş sayısı kadar toplam öğretim elemanı olan okullarınızda çok para kazanacağım hayalinden değişik değişik vasatın altı diş hekimliği etkinlik sempozyum vs yapmaktan vazgeçin
1-Ankara
2-Hacettepe
3-Marmara
4-Çapa
5-Ege
6-Gazi
7-Erzurum
8-Selçuk
9-Çukurova
10-Dicle
11-Erciyes(bunu unuttum .d)
Geride kalanlar sadece siyasi ve ticari amaçla açılmış orta düzey poliklinik desek yanlış olmaz
Allah aşkına yapmayın açtığınız YouTube kanalları instagram sayfaları diş hekimliğindeki seviyenin nereye doğru gittiğini gösteriyor siz hiç duydunuz mu bu 10 üniversitenin diş hekimliğinden birinin mezunu olup değişik değişik sosyal medya sayfası topluluk vs oluşturduğunu meslekle alakalı oyuncak oyuncak konuştuğunu hem bizlerin yarı puanıyla okuyorsunuz hem aldığımız eğitimin çeyreğini alamıyorsunuz hem de her yerde havalı havalı konuşuyorsunuz bizleri o kadar soğuttunuz ki meslekten bilmiyorum yazık valla yazık
Yeni mezun arkadaşların girip bakacağı bi başlık olsun istedim. Sevgili yazarlarımız tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Burda en önemli konu patronun kim olduğu (bkz:hekimpatron) (bkz:teknisyenpatron) (bkz:müteahhitpatron).
(bkz:muayenehanecilik)
Şehir çok önemli (bkz:büyükşehir) (bkz:ilçeler)
Bir de insan iletişimi yani yapabileceğiniz tedaviyi karşı tarafa kabul ettirebilmek ve bunu başarıyla uygulamak.
Diğer bir konu ise tecrübe (bkz:yenimezun) yoksa önceden çalıştığınız bir yer var mıydı.
Yeni mezun arkadaşlarımız hiç üzülmesin biz nere düştük nasıl başarıcağız herkes yeni mezun olduğu bi dönem oldu arkadaşlar.
Genelde çok kazanmak isteyen patronlar tecrübesiz olmanızın avantajını kullanıp sabah aksam;bayram seyran; resmi tatillerde sizi çalıştırarak iliğinizi kurutma derdinde olurlar. Siz gıkınızı çıkardığınızda yeniz mezun olmanızdan dem vururlar (bkz:mobbing)
Bir diğer mevzuda (bkz:primliçalışmak)(bkz:sabitmaaşlaçalışmak) bunların ikiside birbirine çok yakın çalışma şeklidir. Kimse size sizden daha fazla kazanmayacağı maaşı ödemez. Prim daha mantıklıdır en azından tecrubenız arttıkca alacağınız sabitin üzerine çıkarsınız. Anlatacak çok şey var aslında :) prim çalışıp teknisyen ödeyen ödemeyen sigorta ödeyen ödemeyen vs diye uzar gider ilginize göre girip editleyeceğim. Adettindir edit*imla
Adsmlerde yıllardır devam eden performansa bağlı maaş sistemi yeterince yıpratıcıyken ; pandemi sürecinde döner sermayeye bağlı ek döner almadan hasta bakılması ( ki randevu sistemi açılıp her türlü işlemlerin yapılması) hekimleri mesleki anlamda demoralize etmektedir.. yıllardır konusulan sabit maaşa duzenleme bir türlü gelmemekte; son yayınlanan genelgede ‘her ne olursa olsun istifa edilemeyeceği’ ibaresi hekimler açısından bardağı taşıran son hamle olmuştur..kuşkusuz ki her adsm hekiminin yıllardır aklında olan özel sektör fikri pandemi sürecinde daha da yoğunlaşmıştır..
İskandinav ülkelerinde kapatılan biz de her gün bir yenisi açılan dhfler.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
İskandinav ülkelerinde fakültelerin kapatılmasını neye bağlıyorsunuz?
Ya da bizde açılan fakülteler hakkındaki yorumlarınız nelerdir?
mandibulanın sağa veya sola doğru yan hareketlerinde, mandibulanın taşındığı yöndeki yarım diş arkı bölümüne denir.
Bugün başıma gelen bir olaydan bahsedeceğim. Sabah kolu alçılı yürüyen bir adidas polikliniğimize geldi, biraz telaşlıydı ve bekleme odasındaki en uzak koltuğa oturup sağa sola bakınıyordu. Ne için geldiği sorulduğunda “bir arkadaşımı bekliyorum” dedi. Aradan 10 dakika geçtikten sonra polikliniğimizin önüne tam 4 polis arabası yanaştı ve polisler içeri daldı. Yürüyen adidasımız aynı zamanda kaçak bir arabayla aranan bir uyuşturucu satıcısıymış. Kaçak arabadan bir şey bulamadı polis, sonrasında Kendisi hiçbir şey itiraf etmediği için iş başa düştü diyerek poliklinikte dolaştığı her yeri aramaya başladık polislerle beraber. Derken güzelim çiçeğimizin saksısına dökülmüş olan metamfetaminleri bulup polise gösterdik. Adidasımıza bir çizgi de polis beylerden eklenmiş oldu.
Kısaca tabiriyle pelikıl tabakasının bakterilerle buluşmasıdır. İlk gelen tür streptokok bakterilerdir. Zamanla kolonileşen bakteri ve bakteri ürünleri plakta birikmeye başlar. Uzaklaştırılmadığı taktirde en öncü çürük faktörüdür.
genel ağırlıklı not ortalaması
bölümümüzde (bkz:dus dershanesi) indirimi kovalamak dışında -ki bu da bir yere kadar çok önemlidir- bir önemi olmayan hesaplama