başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Spiroket cinsinden oldukça kıvrak, şekli türbüşona benzeyen bakteri türü. O kadar incedir ki periodontal ligament lifleri arasından kolayca sızıp inflamatuar yanıt oluşturabilir. Mikroskopla görülmesi zordur, zira çok hareketli ve incedir. Retrograd pulpitise yol açan primer bakteri türüdür.
Periodontoloji dişleri çevreleyen yumuşak ve sert dokuların anatomi fizyoloji ve histolojisini inceleyen ; bu dokularda meydana gelen hastalıkları araştıran , bu hastalıkların tedavisini ve tedavi sonucu elde edilen sağlığın devamlılığını sağlayan diş hekimliği anabilim dalıdır.Stajyer diş hekimliği öğrencileri arasında ise bilek ağrılarının temel sebebi, küretle kocaman taşları kazımaya çalışmanın verdiği yorgunluk, fakülteye gelen hastaların ilk uğradığı bölüm olarak bilinir.
1 periodontitis hastası bulamayıp telafiye kaldım geçmiş olsunları ve bir bardak soğuk suyu alırım
Diş hekimliğine başlamadan önce hayatımda hiç kan vermemiştim , serum taktırmamıştım.Lakin geldi çattı 4.sınıf derken kanal tedavilerle dolgularla kana yavaştan başladım alışmaya.Bir süre ameliyata giremedim.Şuan 5.sınıftayım alıştım artık diş çekebiliyorum,ameliyat asisteliğini çok rahat yapıyorum.Kısacası sevgili küçük sınıflar bu tarz iğrenmeleriniz , korkularınız varsa kasmayın kendinizi.İnsan alışıyor bir şekilde.Tabi kana bakamayan biri için doğru meslek olur mu ne kadar severek yapar o sizle alakalı,bölümü yazmadan önce bol bol kan göreceğinizi aklınızda bulundurun.
Piyasada birçok kaynak kitap bulunmakta. Bu yüzden dus çalışmaya yeni başlayacaklar için kaynak kitap seçimi zor olabilmekte. Bu konuda tecrübeli olan değerli yazarlardan, uzmanlık sınavına hazırlanmaya yeni başlayan veya başlayacak olan yazarlara tavsiyelerini ve yorumlarını bekliyoruz :)
Herkesin bildiği gibi 2010dan sonra her yere mantar gibi devlet veya vakıf üniversitelerinde diş hekimliği açıldı ve kontenjanları da yeterli öğretim üyesi varmış gibi kapasiteye göre aşırı fazla sizce bu okulların akibeti ne olmalı veya şuanki yada yeni gelen bir iktidar acil olarak bu konuda ne yapabilir ? Kapatmak dile kolay ama yapılması zor gibi gözüküyor aslında en radikal ve temiz çözüm bu gibi,kontenjanları sert bir şekilde düşürmek daha yumuşak bir fikir gözüküyor ama ne yapılacaksa yapılsın bir an önce yapılmalı diye düşünüyorum dünyada diş hekimi enflasyonu olan tek ülke Türkiye.Herkes farkında ama aklına bu gerçeği getirmek istemiyor
mikrobiyal dental plak bakterileri tarafından başlatılan şiddetli enflamatuar periodontal hastalıktır. sadece dişetini tutar, kemik etkilenmez. ağız içi bulguları; papiller bölgede krater tarzı defektler, pseudomembran görünümü, lineer eritem ve kanama şeklindedir. lezyonlar ağrılı ve dokunmaya duyarlı, metalik tat, paslı dil, baharatlı yiyeceklere karşı hassasiyet görülür.
insanın fiziksel ve psikolojik özelliklerini inceleyerek insanın makine ve çevre ile olan uyumunu doğal ve teknik olarak araştırma ve geliştirme çalışmaları topluluğudur
İşbilim
hastasına göre iyi niyetiniz suistimal edilebilir. staj zamanlarında zaten protez hastalarıyla bu batağa bir kere düşersiniz. fakat iş hayatında sabahın erken saatlerinde, gece vakitlerinde veya izin günlerinde rahatsızlıkla sonuçlanabilir. hatta 7 yıl önce mezun olan asistanımızın staj dönemindeki protez hastalarının hala arayıp dişleriyle ilgili şikayetlerini sorduğunu duymuştum.

ben bu batağa sinüsüne hipo kaçırdığım hastamla düştüm. evet çünkü her gün takibini yapmak zorundaydım ve merak da ediyordum. herhangi bir semptomda bana çekinmeden ulaşmasını söyledim, durumunun iyi olduğunu öğrendikten sonra da gönül rahatlığıyla uyudum. sabah uyanır uyanmaz mesajını gördüm ve bana whatsapttan "hava yolundaki vücut sıvısı" nın peçetedeki iz düşümünü attığını görünce kendimi çok garip hissettim :(
burun akıntısının olacağını söylemiştik fakat peçetenin görseliyle uyanmak insanı hayli şaşırtıyor. neyse ki kendisi iyi. ben de semptomsuz olduğu için çok mutluyum.
*sadece kahvaltıdaki iştahsızlığım annemi şaşırtmış olmalı :)
tamamlanması için yeri gelince arkadaşın arkadaşı kırdığı, staj boyunca binbir türlü hesaba giriştiren, her öğrencinin korkulu rüyası
Türk Diş Hekimlerinin yapay zeka gücü CranioCatch; tanı ve tedavi planlamasında diş hekimlerine yardımcı olacak yapay zeka platformu ile dünyada öncü olarak Türk diş hekimlerine katkıda bulunuyor. Radyografilerin otomatik olarak değerlendirilmesini sağlayan yapay zeka sistemi ile tanı ve tedavi planlamasında kolaylıklar sunan sistem, yapay zekanın hayatın her alanında gelişen potansiyelini, diş hekimliği alanına da taşımış oluyor. [yapayzeka][/craniocatch]
1988'de kurulmuş olan ve kıbrıs'ın başkenti lefkoşa bölgesinde bulunan üniversite. kıbrıs'ı bilmeyenler için, kazandıktan sonra "ada hayatı yaşayacağım ya deniz falan..." diye düşünerek gidip türkiye'nin ankara'sına (lefkoşa) gelmişsin gibi bir durumla ilk şok tokatı yenen kurak bir bölgedir. başta adaya sövüp sonra keşfettikçe öyle seversin ki bir daha türkiye sarmamaya başlar. diş hekimliği fakültesine gelecek olursak 2007'de kurulmuştur ve şu an dekanı türkiye'de protez bölümünün öncülerinden mutahhar ulusoy'dur. okulun kurucusu suat günsel türkiye'nin 7. zengini olup okulun girişine kendi markası olan gunsel adında elektrikli araba fabrikasını yaptırıyor ancak fakültenin lab bölümündeki eksiklerle ilgilenmeyi pek umursamıyor. fakültenin herkesin bildiği en büyük eksiği hasta potansiyeli. dolayısıyla staj bölümlerinde kolları sıvayıp hasta bulmak ve güzelce deneyim elde etmek bu üniversite için oldukça önemli. fakülte anlaşılacağı üzere çoğu zaman (birçok üniversitede olduğu gibi) öğrencilerin kendi çabaları üzerine gelişmektedir. ncads topluluğu ydü öğrencilerinin gelecek vaadeden ve başarılı bir girişimidir.
Ne araştırma ne makale yazdığınız göz önüne alındığında aşırı komik duran ve diş hekimliği kazanmak dışında bir vasfım yok izlenimi veren durum.
Öğrenciyken diş hek de eğitim kursları yüz yüze ya da online almak erken mi yoksa mantıklı mı?
TUS ve DUS adaylarının dil muafiyeti almak için YDS'ye ve YÖKDİL'e ek bir alternatif olarak girebilecekleri bir yabancı dil sınavıdır
Kendi işine bakmak yerine birbirini takip eden hekimcikler yuvası. 'bu endikasyon yanlış' doğrusunu sen yap o zaman sevgili yüce hekim.
' bu hastaya başladıysan devam et ' napayım devam ederken gelmediyse evine gidip getireyim mi hastayı.
' idare şöyle idare böyle ' toplantı olur sayın başhekimişkom haklısınız en haklı sizsiniz
Yani işin özü şu öğrencilikteki fesatlıklar meslekte devam ediyor. Allah düşürmesin.



'